Завербовані сепаратисти: СБУ на Дніпропетровщині затримала адміністраторів антиукраїнських груп у соцмережах (фото, відео)

Виконуючи завдання своїх кураторів, зловмисники створили та адміністрували 12 груп в соцмережах, поширюючи пропагандистські матеріали із закликами до входження південно-східних областей України до складу РФ.

Затримана сепаратистка. Фото:прес-служба СБУ

Служба безпеки України затримала двох жителів Дніпропетровської області, які вели активну антиукраїнську пропаганду в соцмережах. Про це повідомили в прес-службі СБУ, зазначають Патріоти України.

"Жителів Кривого Рогу та Кам'янського, які проводили активну антиукраїнську пропаганду в соціальній мережі "Однокласники", затримала Служба безпеки України в Дніпропетровській області. З 2014 року 52-річна жінка і 45-річний чоловік були активними учасниками антиукраїнських груп в Інтернеті, а в 2016 році їх завербували представники спецслужб РФ", - сказано в повідомленні.

Затриманий сепаратист

Виконуючи завдання своїх кураторів, зловмисники створили та адміністрували 12 груп в соціальних мережах, де поширювали спеціально підготовлені пропагандистські матеріали, спрямовані на дискредитацію державної влади в Україні, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і закликали до входження південно-східних областей України до складу Росії.

Також поплічникам терористів ставили завдання збирати дані про розташування військових формувань і відомості про співробітників правоохоронних органів України.

Під час обшуків оперативники спецслужби вилучили у зловмисників комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

​Зима посеред травня: Росію накрили потужні снігопади (фото, відео)

субота, 4 травень 2024, 12:45

На Росію обрушився циклон з холодним повітрям, що спричинило різке зниження температури та рясні снігопади. Подекуди товщина снігового покриву досягає 15 сантиметрів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, а росіяни публікують світлини та відео на своїх стор...

Розширення повноважень ТЦК і нові штрафи за порушення військового обліку: В Україні нардепи готують ще один закон

субота, 4 травень 2024, 12:30

18 травня набуває чинності змінене законодавство про мобілізацію. Сателітний законопроєкт №10379, який пройшов перше читання 10 квітня, передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку. У разі ухвалення цього законопроєкту повноваже...