Земляки не оцінили: У Польщі виник скандал через звернення продюсера телеканалу TVP до міністра культури Росії

Керівництво телеканалу TV​P ухвалило рішення про розірвання договору з продюсером, підкресливши, що його вибачення не є офіційною позицією компанії.

Продюсер телеканалу TVP Марек Чункевич. Фото:gursesintour.com

У Польщі виник скандал через те, що продюсер телеканалу TVP Марек Чункевич приніс вибачення міністру культури Росії Володимиру Мединському за поведінку ведучої інформаційної програми під час інтерв'ю. Rzeczpospolita повідомляє про те, що продюсера звільнили з телеканалу, передають Патріоти України.

Відзначається, що керівництво телеканалу ухвалило рішення про розірвання договору з продюсером, підкресливши, що його вибачення не є офіційною позицією TVP.

Так, продюсер передачі направив 29 січня в Міністерство культури РФ лист, в якому вибачився за емоційну поведінку своєї співробітниці і пообіцяв посилити контроль за роботою журналістів.

27 січня відома телеведуча Марія Пшеломєц взяла інтерв'ю у Мединського в рамках програми Studio Wschód. Основною темою розмови стало осквернення і руйнування пам'ятників радянським солдатам в Польщі, а також плани знести монумент, присвячений генералу Івану Черняхівському.

Під час бесіди журналістка звинуватила генерала у розстрілі ватажків Армії Крайової (підрозділ польської підпільної армії) і, зокрема, у вбивстві її діда. Глава Мінкульту РФ сказав, що Черняховський не віддавав жодного наказу про розстріл. У той же момент ефірний час закінчився.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...