Через однозначну "ненауковість" дисертації: Міністра культури РФ позбавлять звання доктора наук

Розгляд заяви російського вченого Івана Бабицького, який вимагав позбавити Мединського наукового ступеня, переносився кілька разів.
Володимир Мединський. Фото: Postimees.

У довгому скандалі навколо докторської дисертації сумнозвісного міністра культури Росії Володимира Мединського, нарешті, поставлена жирна крапка. Сьогодні, 2 жовтня, Експертна рада Вищої атестаційної комісії (ВАК) Академії наук РФ офіційно визнав її антинауковою і виніс офіційну рекомендацію позбавити автора наукового ступеня доктора історичних наук, передають Патріоти України із посиланням на російське видання "Медуза".

Як повідомило журналістам надійне джерело в Експертній раді ВАК, рішення про невизнання творіння Мединського докторською дисертацією було прийнято саме з формулюванням "ненауковість". За таке рішення висловилися 17 членів ради, проти - троє, а ще один утримався. Тепер Володимир Мединський однозначно втратить право називатися доктором історичних наук.
- Ні в теорії, ні в практиці немає ні найменшої можливості, щоб міністерство не видало наказ про позбавлення Мединського наукового ступеня, - прокоментував ситуацію журналістам один із засновників російського громадського руху «Діссернет» Андрій Заякін. - Якщо тільки Мединський не замінує будівлю ВАК, не обіллє її бензином і не спалить, він, звичайно ж, буде позбавлений наукового ступеня через досить нетривалий час.
Цікаво, що розгляд заяви російського вченого Івана Бабицького, який вимагав позбавити Мединського наукового ступеня, переносився кілька разів. Спостерігачі припускають, що в цій ситуації не обійшлося без адміністративного ресурсу. Однак тепер робота міністра культури "Проблеми об'єктивності у висвітленні російської історії другої половини XV-XVII століть" однозначно визнана як "та, що не відповідає критеріям наукового дослідження і побудована на суб'єктивних, не підкріплених фактами висновках". Поки, правда, невідомо, як те, що сталося позначиться на міністерській кар'єрі скандального чиновника - за логікою речей, він повинен бути звільнений зі своєї посади, проте рішення, що приймаються в Кремлі, як відомо, складно передбачити.

Нагадаємо, що міністр культури Росії Володимир Мединський став загальним посміховиськом після того, як заявив в своєму інтерв'ю, що "у нашого народу є одна зайва хромосома". Як відомо, 47 хромосом замість нормальних 46 зустрічається, наприклад, у хворих синдромом Дауна.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...