"Зірка смерті": Американські вчені передбачили похмуре майбутнє Сонця, Місяця і Землі

Через кілька мільярдів років Сонце стане червоним гігантом і поглине Меркурій, Венеру, а також, ймовірно, Землю і Марс.

Американські вчені передбачили похмуре майбутнє Сонця, Місяця і Землі. Ілюстрація: wikipedia.org.

«Зірка смерті», в яку перетвориться Сонце через кілька мільярдів років, найімовірніше, спочатку знищить Місяць, а потім - Землю. Дослідження вчених з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики (місто Кембридж, штат Массачусетс, США) і Уорікського університету (місто Ковентрі, Великобританія) опубліковано на сайті arXiv.org, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У своїй роботі астрономи вивчили вплив на вміст важких елементів в атмосфері білих карликів, в які з часом перетворюються сонцеподібні зірки - супутників планет, що обертаються навколо світил. Приблизно чверть таких світил забруднені фрагментами з диска, що обертається навколо них і складається з осколків планетних тел.

Часте поповнення цього диска вчені пояснюють руйнуванням супутників екзопланет. Супутники екзопланет, що обертаються навколо білих карликів, інтенсивніше, ніж масивні небесні тіла, притягуються світилами. Якщо відстань між білим карликом і супутником стає менше кількох десятих радіусу Хілла, ризик руйнування гравітацією зірки різко зростає.

Як показали раніше зроблені оцінки, мільйона років досить, щоб космічний простір навколо білого карлика обріс фрагментами супутників і планет масою, що дорівнює Плутону. Ці елементи, падаючи на зірку, призводять до зміни його спектру.

Останнім часом увагу вчених найбільш привертає білий карлик WD 1145 + 017. Він знаходиться на відстані 570 світлових років від Землі в сузір'ї Діви. Його вік оцінюється в 175 мільйонів років. Вчені вважають, що через кілька мільярдів років Сонце стане червоним гігантом і поглине Меркурій, Венеру, а також, ймовірно, Землю і Марс. Згодом світило перетвориться в білий карлик і аналогічно WD 1 145 + 017 і почне руйнувати об'єкти навколо себе.

Двічі не прийшов до ТЦК: Одесит отримав три роки вʼязниці за ухилення від мобілізації

неділя, 12 травень 2024, 17:26

В Одесі чоловік отримав вирок суду за ухилення від мобілізації. Він одержав три роки позбавлення волі. Про це стало відомо із вироку Київського райсуду Одеси. У документі йдеться про те, що чоловік після військово-лікарської комісії (ВЛК) двічі отриму...

"Прикрилися шарфом, але ситуація була абсолютно зрозуміла": Пара зайнялася сексом на борту літака на очах у пасажирів (фото)

неділя, 12 травень 2024, 16:53

Пара зайнялася сексом на авіарейсі British Airways просто на очах у шокованих пасажирів. Про це передає Daily Mail, передають Патріоти України. На кадрах видно, як жінка енергійно пестить пах чоловіка, а здивовані пасажири намагаються приховати свій шо...