Знешкодити "синіх китів": У кіберполіції розповіли про полювання на "групи смерті" та порятунок підлітків

Українська кіберполіція вже заблокувала 600 закритих груп, які своєю діяльністю провокували підлітків на самогубства.

Ілюстрація:ТСН

Українська кіберполіція запобігла 10 спробам самогубств підлітків, які реєструвалися в соціальних мережах у так званих "групах смерті". Про це голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив сьогодні на засіданні колегії МВС про результати роботи поліції, передають Патріоти України з посиланням на Департамент комунікації Нацполіції.

За його словами, кіберполіція виявила 926 груп "самогубств", з яких уже 600 заблоковано. Князєв зазначив, що. відповідно до проведених досліджень, найвразливішими до негативного впливу соціальних мереж є діти від 13 до 17 років, у яких є проблеми у спілкуванні.

Такі діти більшість часу проводять в Інтернеті, де масово вступають у різні закриті групи. "На сьогодні поліцією за даними фактами відкрито 35 кримінальних проваджень і встановлено 4 факти суїциду, які пов’язані з діяльністю "груп смерті", та попереджено 10 самогубств підлітків", – сказав Князєв.

Для вирішення цієї проблеми голова Нацполіції дав доручення керівникам обласних підрозділів поліції налагодити комунікацію з адміністраціями навчальних закладів, регіональними управліннями освіти і медичними установами для виявлення дітей, які могли потрапити під негативний вплив так званих "груп смерті", та запобігти їх можливими негативним наслідкам.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...