Знову брехня: В фільмі про неіснуючих "панфіловців" російська пропаганда принизила українців (відео)

В трейлері до фільму "28 панфиловцев" українця показали в образі "чарівної істоти з Нарнії".

28 панфіловців. Скріншот.

Російський журналіст Кирил Мартинов шокований експлуатацією образу українця в трейлері до російського пропагандистського фільму про Другу світову війну і панфіловців, яких, згідно з документами з Росархіву, не існувало насправді. Про це журналіст написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Обурення журналіста викликав не тільки сам факт оспівування вигаданих героїв, але і один з героїв трейлера, який ламаною українською мовою говорить: «Сьогодні хлопці за родіну помирать не треба, сьогодні за родіну пожить треба».

«У кінотеатрах йде реклама фільму про 28 панфіловців. Рекламують можливість віддати 300 рублів за легку імперськість, національну гордість без летального результату, вибивають сльозу. Проблема при цьому, звичайно, в нещодавній сварці з участю міністра Мединського, який заявив, що заперечувати подвиг неіснуючих в реальності панфіловців можуть тільки кінчені мерзотники. Тобто в принципі з реальної війни і пам'яті про неї роблять Нарнію і Володаря перснів», - пише журналіст.

Українця з трейлера він назвав «чарівною істотою з Нарнії».

"Для більшої автентичності в рекламі вимовляється фраза українською. Про те, що померти за Батьківщину в інший раз треба, хлопці, а зараз треба за неї пожити. Два роки вбивати українців, але при цьому продовжувати вписувати їх в свій імперський міф – через не хочу, це висока ступінь психозу. В Нарнії живуть інші українці, справжні, слухняні, які завжди тільки раді, якщо у них відняли Крим", - іронізує Мартинов.

Кому війна, а кому...: У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил

середа, 24 квітень 2024, 16:30

Працівники ДБР у співпраці з СБУ затримали військовослужбовця територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині, який вимагав у мобілізованого 3 тисяч доларів за допомогу в переведенні його у тилову частину, передають Патріоти...

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...