Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на . Про це повідомляє сайт "Гордий бути українським"
Вчений 15 років присвятив розробці. Сировиною став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту цієї рослини.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця. "Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку", – каже винахідник.
А якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він "розтане" за 15-20 хвилин і може бути основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду.
Говорити про масове виробництво новинки зарано – підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається. Однак Сергій Тимчук переконаний, що за його винаходом – майбутнє.
Білоруський диктатор вважає, що власники торгових мереж навмисно приховують картоплю, щоб показати неефективність його керівництва державою. У Білорусі запроваджують штрафи за відсутність картоплі у магазинах. Відповідний закон вже підписав місцевий пр...
33-річна американська модель та колишня зірка реаліті-шоу Стефанія Матто розкрила секрет свого теперишнього заробітку. За тиждень дівчина з Коннектикуту може отримати близько $50 тисяч на черговій послузі своїм численним підписникам, пережовуючи їжу дл...