Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на . Про це повідомляє сайт "Гордий бути українським"
Вчений 15 років присвятив розробці. Сировиною став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту цієї рослини.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця. "Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку", – каже винахідник.
А якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він "розтане" за 15-20 хвилин і може бути основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду.
Говорити про масове виробництво новинки зарано – підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається. Однак Сергій Тимчук переконаний, що за його винаходом – майбутнє.
Президент Володимир Зеленський обіцяв, що всі зарплати і пенсії в Україні будуть виплачені згідно із законом, уряд має на це гроші. Крім того, у березні 2025 року буде проведено індексацію пенсій, що частково компенсує зростання споживчих цін, передают...
На Полтавщині засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації. Суд призначив йому 3 роки позбавлення волі.Про це стало відомо з вироку Лубенського районного суду Полтавської області, повідомляє ТСН. Раніше його визнали придатним до служби, передають...