Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на . Про це повідомляє сайт "Гордий бути українським"
Вчений 15 років присвятив розробці. Сировиною став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту цієї рослини.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця. "Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку", – каже винахідник.
А якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він "розтане" за 15-20 хвилин і може бути основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду.
Говорити про масове виробництво новинки зарано – підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається. Однак Сергій Тимчук переконаний, що за його винаходом – майбутнє.
З 1 липня федеральна земля Бургенланд в Австрії запроваджує нове правило: біженці зобов’язані виконувати громадсько корисну роботу. Про це повідомляє регіональний уряд, передають Патріоти України. Особи, які отримали притулок, повинні будуть доглядати ...
У квітні в Подільському районі Києва стався вибух: 42-річний місцевий мешканець кинув бойову гранату з вікна своєї квартири просто на припарковані внизу автомобілі Volkswagen та Peugeot. На щастя, обійшлося без жертв, проте машини зазнали пошкоджень, п...