Харків'янин Сергій Тимчук вирішив питання з утилізацією пакувальних матеріалів, створивши їстівну плівку для продуктів, повідомляють Патріоти України з посиланням на . Про це повідомляє сайт "Гордий бути українським"
Вчений 15 років присвятив розробці. Сировиною став кукурудзяний крохмаль на основі власного сорту цієї рослини.
За допомогою такої плівки можна, наприклад, збільшити термін придатності хліба з декількох днів до місяця. "Якщо на хліб одягнути нашу плівку, то він залишається свіжим до 4 тижнів. Його навіть можна їсти, не знімаючи плівку", – каже винахідник.
А якщо поліетилен Тимчука кинути в окріп, то він "розтане" за 15-20 хвилин і може бути основою для приготування супу. Але навіть коли ви викинете плівку, то за кілька тижнів від неї не залишиться й сліду.
Говорити про масове виробництво новинки зарано – підприємцям дешевше робити звичайний поліетилен, який століттями не розкладається. Однак Сергій Тимчук переконаний, що за його винаходом – майбутнє.
Один з найвідоміших механіків на Youtube Скотті Кілмер закликав водіїв захистити компонент автомобіля, який найчастіше викрадають та заміна якого може коштувати космічних грошей, передають Патріоти України з посиланням на Express. Попри те, що сучасні ...
Міністр енергетики та вугільної промисловості України у 2014-2016 роках, а також підозрюваний у гучній «вугільній справі» Володимир Демчишин розлучився з дружиною Уляною. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реєстру. У лип...