Звільнення добровольців "Айдару" не відбулось: Поліцейські кинули в автозаки активістів, яких мали відпустити на волю

​Активістів та добровольців АТО підозрюють у вбивстві міліціонерів у Києві минулого року.

Фото:http://tsn.ua/У активістів, яких звинувачують у вбивстві міліціонерів, о 8-й годині в суботи, 1 жовтня, сплив термін запобіжного заходу - два місяці утримання під вартою. Після цього часу утримання їх під вартою стає незаконним. Проте перед цим правоохоронці вивезли активістів у невідомому напрямку. Про це повідомляє кореспондент ТСН Іван Гребенюк, зазначають Патріоти України.

На той момент адвокат підозрюваних Андрій Мамалига повідомив, що не знає, де перебувають його підзахисні. Він назвав це викраденням.

Напередодні, 30 вересня, одну з підозрюваних Вікторію Заверуху за станом здоров'я відправили у лікарню під конвоєм. Двох інших підозрюваних - Андрія Романюка та Євгена Кошелюка - відправили до Лук'янівського СІЗО.

Сьогодні зранку, починаючи з 6-ї ранку, і біля лікарні, і біля Лук'янівського СІЗО чергували активісти, очікуючи, коли усіх затриманих випустять на волю. Проте усіх трьох затриманих правоохоронці вивезли з місць утримання в автозаках у невідомому напрямку.

Активісти, які зібралися біля будівель, намагалися чинити опір правоохоронцям, сталися бійки з поліцією. На відео, знятому активістами, видно автомобіль правоохоронців, який заїжджає на територію лікарні, щоб забрати Заверуху. Обережно! На відео міститься ненормативна лексика!

Після цього активісти почали їздити від суду до суду по всьому Києву, шукаючи активістів. Нарешті їх локалізували у Солом'янському суді, біля якого помітили посилену охорону. Спочатку на місці було близько сотні правоохоронців.

Пізніше прибулf підмога, тепер суд охороняють близько 200 правоохоронців. Нардеп Ігор Луценко прибув до суду, де зміг дістатися до затриманих. За його словами поліція наполягає на участі Заверухи у судовому засіданні, незважаючи на її погане самопочуття.

Наразі журналістів не пропускають до суду, тож вони пишуть заяви до поліції про неправомірні дії правоохоронців, які перешкоджають доступу пресі. Ігор Луценко зазначив, що затримання арештованих, термін тримання котрих сплив, знову в порядку ст. 208 КПК є незаконним.

Також нардеп виклав відео із Заверухою. Дівчина лежить на лавці, плаче та благає про допомогу. Вона повідомляє, що їй сильно болить живіт. Поряд стоять люди, схожі на медичних працівників, але нічого не роблять. Нагадаємо, вбивство міліціонерів у Києві сталося вночі проти 4 травня. Двоє міліціонерів загинули, троє потрапили до лікарні з пораненнями.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...