Дуже хочуть стежити за американцями: Північна Корея втретє за рік спробувала вивести на орбіту супутник-шпигун, - ЗМІ

Північна Корея запустила ракету, імовірно з супутником-шпигуном, після двох провальних спроб. Кім Чен Ин не відмовився від ідеї мати власний супутник для спостереження за американськими військами, передають Патріоти України.

Видання Bloomberg пише, що об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив, що ракета, на якій, за твердженням Північної Кореї, знаходився військовий розвідувальний супутник, була запущена у вівторок в південному напрямку. Ракета була запущена приблизно о 22:43 з провінції Північний Пхенан.

Приблизно через дві години після запуску не було жодних ознак того, що ракета розвалилася, а це означає, що вона, швидше за все, знаходиться в космосі, пролетівши далі і довше, ніж попередні дві. Ці ракети впали в море менш ніж за 15 хвилин польоту, завдавши удару по космічним амбіціям Кіма.

Міністерство оборони Японії поки не підтвердило, чи вивела ракета, запущена у вівторок, супутник. Хоча офіційні особи в Сеулі вважають, що північнокорейський супутник-шпигун в кращому випадку буде рудиментарним, він може допомогти Пхеньяну відточити цілевказівку при розгортанні нових ракет, призначених для нанесення ядерних ударів по Південній Кореї і Японії, де розміщена основна частина американського військового контингента в регіоні.

Лідер КНДР вважає пріоритетним завданням виведення на орбіту кількох супутників-шпигунів і у вересні відвідав Росію для зустрічі з президентом Володимиром Путіним, який пообіцяв допомогти Пхеньяну в реалізації його космічних амбіцій.

Японія випустила попередження для жителів південного острова Окінава про необхідність піти в укриття, яке було скасовано після того, як ракета, як виявилося, пройшла над землею. Прес-секретар уряду Хірокадзу Мацуно повідомив журналістам, що повідомлень про руйнування не надходило, і заявив, що запуск був проведений в порушення резолюцій ООН.

Пізніше прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що він "найрішучішим чином засудив північнокорейський запуск". Він додав, що Японія буде співпрацювати з США і Південною Кореєю в боротьбі з Північною Кореєю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...