Економіці прогнозують важкі випробування: Дірка в російському бюджеті розростеться до 5 трлн

2020 рік став "чорним роком" для економіки Росії.

Пандемія коронавіруса і втрата позицій на газових і нафтових ринках світу привели до великої "дірі" в федеральному бюджеті РФ. Про економічні проблеми РФ розповів російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед", передають Патріоти України.

Ресурс звернув увагу на те, що, за офіційними даними, Росія недоотримає в свій бюджет близько 1 трильйона нафтодоларів через угоди ОПЕК +. І це далеко не всі проблеми. "У масштабах держави - ще не катастрофа. Але це лише вершина айсберга", - зазначив Telegram-канал.

Паралельно з цим Мінфін РФ прогнозує зростання витрат бюджету ще як мінімум на 3,3 млрд до 23 млрд.

Погіршують ситуацію і ціни на нафту, яким так і не вдалося відкотитися на докризовий рівень. Зараз один барель російської важкої нафти Urals обходиться в $ 39, а в бюджет закладена ціна в $ 41,6. Виходячи з нинішньої ситуації, до кінця року бюджет РФ недоотримає "космічну суму" - 5 трлн рублів, що становить 21,7% від загального обсягу. "Реальний стан фінансів такий, що буквально не вистачає кожного п'ятого рубля", - повідомив "Кремлівський мамковед".

Покрити цю діру владі РФ буде важко. З Фонду національного добробуту на це виділять не більше 300 млрд руб. "Боргове навантаження після такого серйозно збільшиться: для підтримки попиту на держборг, Мінфіну доведеться або давати інвесторам більшу прибутковість, або вимагати від ЦБ створення для вітчизняних фінансових установ умов, що змушують їх вкладатися в держборг", - повідомив ресурс.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...