Попереду Крим: Американський генерал розказав, що стане ключем до української перемоги

Збройні сили України звільнять Крим від російської окупації до кінця прийдешнього літа. Колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес вважає, що це стнеться у серпні 2023-го, повідомляє Atlantic Council.

"Сьогодні я ще більше впевнений у своєму прогнозі, ніж місяць тому. Якби українці зараз мали далекобійні ракети ATACMS, вони б уже зараз могли розбомбити кожен російський штаб, кожен транспортний вузол чи склад боєприпасів у Криму. Це зробило б півострів непридатним для перебування російських збройних сил", – заявив він.

За його словами, необов'язково кидати танки на штурм Перекопа задля звільнення півострова. Для цього достатньо регулярно обстрілювати шляхи його постачання: Керченський міст і сухопутний коридор через тимчасво окупований Мелітополь Запорізької області.

"Крим – це ключ до перемоги. Це вирішальна територія. Якщо ми не допоможемо Україні повернути свою суверенну територію в Криму, тоді за кілька років гарантовано отримаємо наступну фазу цього конфлікту. Доки агресорка Росія контролює Крим та має там військові бази, доти анексований півострів буде майданчиком для початку нової війни", – вважає Годжес.

Він вважає причиною відсутності у ЗСУ необхідної зброї сумніви в адміністрації США.

"Десь у глибині серця вони вважають, що зараз неможливо змусити росіян піти з Криму, що така спроба призведе до ескалації із застосуванням атомної бомби", – пояснив експерт.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Новоросійську пролунали вибухи: У порту атаковано ключові термінали перевалки нафти та нафтопродуктів РФ на Чорному морі

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:40

В Новоросійську (Краснодарський край, Російська Федерація) пролунали вибухи. В районі міста нібито працюють системи протиповітряної оборони через атаку безпілотників. Про це у п'ятницю, 17 травня, пишуть місцеві Telegram канали. . Під удар, попередньо...

Народні прикмети на 17 травня: Жінкам варто бути обережними з волоссям, щоб уникнути проблем зі здоров'ям

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:05

Православна церква України 17 травня за новим стилем вшановує пам'ять апостола від 70-ти Адроника і патріарха Стефана Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мученицю Пелагію Тарсійську. . Наші предки присвячували це народне ...