Загадкова смерть голови ради директорів у Празі та як це пов’язано зі скандальним контрактом з українським Міноборони, - ЗМІ

В Празі знайшли мертвим голову ради директорів кредитної спілки Podnikatelská družstevní záložna Роберта Зеленка. Спілка була замішана у справу про контракт щодо постачання українським військовим 100 тисяч мін. А співпраця повинна була відбуватися між українським Міноборони та компанією "Львівський арсенал", передають Патріоти України.

Як зазначається, тіло Зеленки знайшли ще 8 червня. Напередодні він був оголошений у розшук через те, що після того, як відвіз свою доньку до школи, перестав виходити на зв’язок та зник. “З огляду на те, що останнім часом зниклий має психологічні проблеми та тривожні стани, не виключається, що його життю загрожує небезпека", — повідомляли в поліції.

Спочатку ж в повідомленнях від правоохоронців йшлося про те, що чоловік, “ймовірно, вчинив самогубство”. Проте згодом заяву відредагували “з поваги до сім’ї покійного”, а згадку про самогубство прибрали.

Водночас 10 жовтня минулого року “Львівський арсенал” уклав з Міноборони контракт, за яким мав поставити мінометні постріли калібру 120 мм та 82 мм. “Компанія отримала попередню оплату у 97 % під зобов’язання через два місяці доставити зброю в Україну. Кошти заплатили, їх прогнали через кілька компаній – спочатку через словацьку компанію "Sevotech", потім хорватську "WDG Promet", але зброю так і не поставили. Зате з’ясувалося, що хорватська компанія за гроші, ідентичні отриманим від Міноборони, купила занедбане приміщення порохового заводу у Боснії. При цьому майже 4 мільйони євро під час перших транзакцій було виведено в кеш”, - пише видання.

Вже навесні цього року Міноборони України звернулося до господарського суду з позовом про стягнення зі “Львівського арсеналу” 1,3 мільйона гривень попередньої оплати. Та взимку ці гроші було відсуджено. Після чого керівника департаменту військово-технічної політики Міноборони Олександра Лієва було затримано.

“Попри те, що слідство вела Нацполіція, за дозволом на арешт звернулися до Вищого антикорсуду. Далі саму справу віднесли в НАБУ. Антикорбюро її почитало і повернуло в Нацпол. Наразі Лієв перебуває на свободі. Про справу “Львівського арсеналу” вважайте забули. І тут - смерть у Чехії”, - пише видання.

Проте смерть Зеленки в контексті цих подій виглядає доволі неоднозначно. Зі свого боку в поліції Праги заявили, що “чоловіка знайшли без ознак життя”. Правоохоронці дійшли висновку, що це начебто було самогубство. “Чужу провину виключено”, - заявили правоохоронці.

Джерело: Цензор.НЕТ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злило інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилось пів України: Арестович - тепер нова ікона "хороших русских" імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...