ЗСУ завдали удару масового ракетного удару по головному судноремонтному заводу Чорноморського флоту ВМС РФ, - ISW

Аналітики зазначають, що Сили оборони продовжують кампанію зі знищення російської військової інфраструктури в окупованому Криму, щоб загарбники не могли використовувати півострів як плацдарм для операцій на півдні України.

Українські збройні сили провели успішні атаки по морській і портовій інфраструктурі на суднобудівному заводі "Затока" в тимчасово окупованій Керчі ввечері 4 листопада. Про це повідомляють у звіті ISW.

Згідно з даними супутникових знімків від 4 листопада, атака призвела до пошкодження корвета проєкту 22800 "Каракурт", який перебував на верфі. Однак, ступінь пошкоджень корабля наразі залишається незрозумілим. Суднобудівний завод "Затока" планував побудувати 14 бойових кораблів, включно з вісьмома корветами проєкту 22800 "Каракурт", призначеними для Чорноморського флоту в період з 2016 по 2021 рік.

Згідно з даними ISW, на момент 2023 року з верфі "Затоки" було спущено на воду лише три корвети проєкту 22800. Судноремонтний завод "Залив" залишається найбільшою верф'ю у Східній Європі і, можливо, основним підприємством для ремонту кораблів Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму, особливо після успішної атаки з боку України на судноремонтний завод "Севморзавод" у Севастополі 13 вересня 2023 року.

Масштаби шкоди ремонтним об'єктам на суднобудівному заводі "Затока" незрозумілі, хоча супутникові знімки дають змогу припустити, що удар, найімовірніше, не заподіяв шкоди, яка порушила б його діяльність у середньостроковій і довгостроковій перспективі.

За оцінками ISW, з червня 2023 року українські сили проводять кампанію зі знищення російської військової інфраструктури в окупованому Криму, насамперед об'єктів ЧФ, щоб послабити здатність військових ЗС РФ використовувати Крим як плацдарм і тил для операцій окупантів на півдні України.

Що відомо про суднобудівний завод "Залив" у Керчі

Йдеться про Суднобудівний завод "Залив" імені Б. Є. Бутоми, який є містоутворювальним підприємством у Керчі та одним із найбільших суднобудівних підприємств у Східній Європі.

До 2014 року завод в основному будував корпуси суховантажів і балкерів, виконував замовлення для бурових платформ і займався судноремонтом. Завод розташований на березі Керченської протоки, між Чорним і Азовським морями.

Вибухи в Керчі 4 листопада: що відомо

Російські ЗМІповідомили про вибухи в окупованому Криму. У Севастополі було оголошено тривогу, Кримський міст перекрили, а уламки ракет впали на територію одного із сухих доків.

"У районі суднобудівного заводу ім. Бутоми в Керчі відпрацювала ППО, частина уламків збитих ракет упала на територію одного із сухих доків", — повідомляє "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов, зазначивши, що постраждалих немає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...