Медреформа в дії? Українських медиків попередили про зниження зарплат

Співробітникам медичних установ другої і третьої ланки варто підготуватися до можливого зниження зарплати. Про це повідомив журналістам радник заступника голови Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, передають Патріоти України.

За його словами, з 1 квітня всі лікарні будуть працювати за контрактами з Національною службою здоров'я, яка буде оплачувати надані ними послуги.

"Ніхто не зможе сказати персоналу, якою буде зарплата за підсумками перших місяців перехідного періоду. Тому всі керівники, діючи в рамках трудового законодавства, попередили працівників про можливі зміни в умовах праці, зокрема - можливе зменшення зарплати. Буде непростий перехідний період. І власники лікарень (органи місцевого самоврядування) мають законну можливість допомогти установам коштами з місцевого бюджету", - заявив Галацан.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...