"Подарунок" від Зе-команди! Банки можуть заблокувати картки українців: Кого залишать без доступу

В Україні банки все частіше блокують перекази і рахунки громадян. Найчастіше це роблять у разі виявлення сумнівних операцій. Наприклад, якщо зазвичай щомісяця витрачаєте 10 тис. грн, а тепер хочете провести платіж на 50 тис. грн. Також рахунки українців блокують через такі причини, передають Патріоти України.

  • якщо проводите операцію на велику суму;
  • якщо проводите багато дрібних операцій готівкою;
  • якщо робите більше ніж 100 операцій на місяць.

Як розповіла виконавча директорка Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова, банк може зупинити операцію без попередження. При цьому на будь-яку трансакцію у користувача повинна бути відповідь: чому вона відбувається."Коли ви відкриваєте рахунок у банку, вас попросять заповнити анкету, зокрема, позначити, навіщо він вам потрібен", – підтверджує радник глави правління одного з банків Василь Невмержицький. Але якщо банк пропускає сумнівні операції, то за це доведеться заплатити великі штрафи. Фінансовий моніторинг – один зі способів скоротити рівень тіньової економіки.

Крім цього, блокування може статися, якщо відсутній "рух" по картці. Ще один можливий варіант, особливо тоді, коли карткою не користувалися тривалий час. У цьому випадку банк може заблокувати її в цілях безпеки до подальшого з'ясування ситуації у відділенні або ж за допомогою програми Приват24.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...