Протягом наступних двох тижнів: Євросоюз планує повернути мита на деякі українські продукти

Європейська комісія може протягом наступних двох тижнів відновити мита на українські яйця і, можливо, цукор після того, як Україна вичерпала квоти на їхнє постачання до Європейського Союзу. Про це дізнався телеканал Euronews, передають Патріоти України.

Представник Єврокомісії заявив Euronews, що імпорт яєць із України до ЄС досяг квоти, і це означає, що Євросоюз, ймовірно, запровадить митні обмеження протягом наступних двох тижнів.

Від джерел телеканалу вдалось дізнатись, що імпорт українського цукру також перебуває під прицілом виконавчої влади ЄС після того, як ще у травні Київ вичерпав квоту на його експорт. Це означає, що мита можуть зачепити й цей товар.

«Ми не можемо спекулювати на темпах майбутнього імпорту», – сказав інший представник Єврокомісії в інтерв'ю Euronews, додавши, що відомство продовжує стежити за ситуацією з імпортом з України.

Водночас асоціація ЄС, що представляє європейських споживачів цукру з харчової промисловості (CIUS), занепокоєна обмеженням обсягів імпорту цього товару. Вона вказує на те, що в найближчі роки обсяги цукру будуть недостатніми, щоб задовольнити попит на ринку ЄС.

Треба було ховати в трилітрові? Податкова побачить закордонні рахунки українців вже за кілька тижнів. Чим це обернеться для пересічних громадян

неділя, 30 червень 2024, 17:00

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової інформації. Про це повідомила пресслужба Державної податкової служби України. . Що це означає та як вплине на пересічних укр...

У Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців: Чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 11:54

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса. Про це пише видання NTB. Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, ...