У Польщі погіршується ставлення до українських біженців: У чому причина

Польські громадяни почали менш прихильно ставляться до українських біженців в усіх сферах, крім прийому українських дітей до польських шкіл. Такі результати показало дослідження Варшавського університету та Економіко-гуманітарної академії, передають Патріоти України.

Зокрема, наразі лише 31% респондентів вважає, що Польща зобов'язана допомогти Україні, а у січні 2023 року так вважали 62%. А от тих, хто вважає, що Польща повинна “радше допомогти” — 43%. Пр цьому частка поляків, які виступили проти допомоги, збільшилася до 19%.

72% польських респондентів вважають, що, попри війну України з Росією, Польща повинна насамперед враховувати власні інтереси, а протилежної думки дотримуються лише 15%.

За два роки вдвічі зросла кількість респондентів, які вважають, що Польща не повинна надавати додаткову підтримку Україні. Найбільше поляки підтримують матеріальну допомогу — тобто їжу та одяг, але кількість її прихильників впала з 79% до 62%.

В даний час лише 17% поляків згодні прийняти біженців з України з можливістю розселення, а понад рік тому таких було 37%. 61% опитаних хочуть, щоб українці повернулися на батьківщину після закінчення війни. Більшість поляків (95%) також вважають, що Польща має скорочувати виплати допомоги українським біженцям.

Треба було ховати в трилітрові? Податкова побачить закордонні рахунки українців вже за кілька тижнів. Чим це обернеться для пересічних громадян

неділя, 30 червень 2024, 17:00

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової інформації. Про це повідомила пресслужба Державної податкової служби України. . Що це означає та як вплине на пересічних укр...

У Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців: Чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 11:54

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса. Про це пише видання NTB. Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, ...