В Україні спростили отримання кредитів за системою "5-7-9": На що дадуть гроші

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка розширює сферу дії кредитної програми "5-7-9". Тепер, як заявлено, доступні кредити можна отримати на будівництво та облаштування газотурбінних установок. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

Він зазначив, що також дію програми розширено на:

  • газопоршневі;
  • біогазові генераційні установки.

"Ми вже радикально скоротили терміни погоджень на приєднання до електромереж і газорозподільчих систем, мінімізували кількість необхідних документів, скасували процедуру відведення землі та оцінку впливу на довкілля. Менше бюрократії, щоб прискорити рішення", – йдеться у повідомленні.

Доступні кредити за новими правилами

На початку ж травня уряд України затвердив зміни до програми "Доступні кредити 5-7-9%", скоротивши максимальну суму кредиту для фінансування оборотного капіталу до 5 млн грн. Також нововведення передбачають зниження максимальної суми кредитування для оборотного капіталу та збереження лімітів для інвестиційних цілей. Зокрема, для підприємств переробної промисловості, які залишаються на рівні 150 млн грн.

Водночас уряд встановив обмеження на розмір маржі банків, які працюють із позичальниками в межах програми. Що сприятиме вивільненню фінансових ресурсів та перенаправленню на кредитування бізнесу.

"Уряд має збалансувати прибуток банків до ринкового рівня та перенаправити фінансовий ресурс, який вивільнився, на розширення програми "Доступні кредити 5-7-9%", тобто на кредитування бізнесу, що розширює своє виробництво", – резюмувала заступниця міністра економіки Надія Бігун.

Треба було ховати в трилітрові? Податкова побачить закордонні рахунки українців вже за кілька тижнів. Чим це обернеться для пересічних громадян

неділя, 30 червень 2024, 17:00

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової інформації. Про це повідомила пресслужба Державної податкової служби України. . Що це означає та як вплине на пересічних укр...

У Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців: Чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 11:54

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса. Про це пише видання NTB. Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, ...