Багато хто стикався з тим, що куплена картопля або та, яка зберігається у власних засіках, раптом виявляється солодкуватою на смак. До того ж згодом, м'якоть картоплі набуває іншого вигляду, а сам коренеплід починає стрімко псуватися. Таке псування картоплі виникає через його промерзання, передають Патріоти України.
Солодкуватий присмак підмерзлої картоплі вчені пояснюють просто. Під впливом негативних температур крохмаль, на який цей коренеплід дуже багатий, перетворюється на сахарозу. Це і надає йому солодкого смаку.
Таку картоплю можна їсти. Вона не становить жодної загрози для здоров'я. Навіть більше, деяким людям подобається легкий солодкуватий присмак підмороженої картоплі. Однак більшість усе ж воліє їсти не солодкий овоч.
Але якщо такий присмак з'явився, а кабанчика у вас вдома немає і викинути продукт шкода, то проблемі можна частково зарадити додаванням у картоплю під час приготування різних прянощів і спецій. Можна також під час варіння картоплі додати у воду столову ложку оцту. А ще, такий продукт відмінно піде під квашену капусту або солоні огірочки. Однак це лише спроби мінімізувати наслідки, а не запобігти псуванню картоплі від морозу.
Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...