
Жителі Норвегії завжди добували рибу, яку обмінювали на дерево та інші необхідні товари. Риба, особливо оселедець, була важливою частиною харчування вікінгів і користується популярністю донині в Скандинавії, передають Патріоти України.
Згідно зі статистикою, скандинави їдять вражаючу кількість риби, а норвежці є одними з найбільших споживачів риби в світі. Як говорить місцева приказка, норвежці їдять оселедець 21 раз в тиждень. І це не перебільшення.
Норвезькі вчені підрахували, що один житель країни споживає в середньому 45 кг риби на рік. Оселедець є основним продуктом риболовлі в країні і присутній у свіжомороженому, солоному та копченому вигляді на прилавках. Норвежці готують з оселедця безліч страв, включаючи салати, супи, закуски, паштети, гарячі страви і пироги. Вони також вважають за краще їсти оселедець з молоком на сніданок, що є однією з традицій нації.
Оселедець з Норвегії використовується для приготування 10 мільйонів страв у всьому світі щодня. Вона буває вареної, смаженої, солоної, маринованої і навіть квашеної. Смак оселедця в Норвегії відрізняється від звичного і вважається незвично солодким і чудовим.
Екологічно чисте середовище проживання впливає на смакові властивості оселедця. Сприятливі океанічні течії і прохолодна вода уповільнюють ріст риб, що робить їх м'якоть більш пружною. Добре засолений жирний оселедець зберігається довго і є традиційним продуктом для нації.
Норвежці вважають оселедець сріблом моря і цінують її не тільки за блиск луски, але і за її смакові і поживні властивості
Крім того, оселедець доступний за доступною ціною, тому він є доступною та популярною продукцією в Норвегії. Завдяки цьому, місцеві жителі можуть отримувати необхідні вітаміни і поживні речовини, не переплачуючи за дорогі продукти.
Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...
Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...