А ви це знали? Чому в Норвегії місцеві жителі їдять оселедець 21 раз на тиждень

Жителі Норвегії завжди добували рибу, яку обмінювали на дерево та інші необхідні товари. Риба, особливо оселедець, була важливою частиною харчування вікінгів і користується популярністю донині в Скандинавії, передають Патріоти України.

Згідно зі статистикою, скандинави їдять вражаючу кількість риби, а норвежці є одними з найбільших споживачів риби в світі. Як говорить місцева приказка, норвежці їдять оселедець 21 раз в тиждень. І це не перебільшення.

Норвежці їдять оселедець навіть на сніданок

Норвезькі вчені підрахували, що один житель країни споживає в середньому 45 кг риби на рік. Оселедець є основним продуктом риболовлі в країні і присутній у свіжомороженому, солоному та копченому вигляді на прилавках. Норвежці готують з оселедця безліч страв, включаючи салати, супи, закуски, паштети, гарячі страви і пироги. Вони також вважають за краще їсти оселедець з молоком на сніданок, що є однією з традицій нації.

Оселедець з Норвегії використовується для приготування 10 мільйонів страв у всьому світі щодня. Вона буває вареної, смаженої, солоної, маринованої і навіть квашеної. Смак оселедця в Норвегії відрізняється від звичного і вважається незвично солодким і чудовим.

Незаперечна користь оселедця

Екологічно чисте середовище проживання впливає на смакові властивості оселедця. Сприятливі океанічні течії і прохолодна вода уповільнюють ріст риб, що робить їх м'якоть більш пружною. Добре засолений жирний оселедець зберігається довго і є традиційним продуктом для нації.

Норвежці вважають оселедець сріблом моря і цінують її не тільки за блиск луски, але і за її смакові і поживні властивості

Крім того, оселедець доступний за доступною ціною, тому він є доступною та популярною продукцією в Норвегії. Завдяки цьому, місцеві жителі можуть отримувати необхідні вітаміни і поживні речовини, не переплачуючи за дорогі продукти.

Лише спробуйте! Чим заправити салат замість класичної олії чи майонезу

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:07

Раніше був стереотип, що всі смачні салати мають бути з майонезом. Натомість більш простий та корисний варіант з олією. Але й багато варіантів заправок, які зроблять салат ароматним, смачним. Готується швидко і продукти знайти легко, передають Патріоти...

ТОП-4 хитрощі при замочуванні гороху, про які не знають багато господинь

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:12

Багато господинь не надто часто готують напрочуд смачні, а головне - корисні та поживні страви на основі гороху, передають Патріоти України. Вони пояснюють це тим, що з цим продуктом доводиться багато поратися. Щоб такої ситуації не виникло, скористайт...