А ви це знали? Чому в Норвегії місцеві жителі їдять оселедець 21 раз на тиждень

Жителі Норвегії завжди добували рибу, яку обмінювали на дерево та інші необхідні товари. Риба, особливо оселедець, була важливою частиною харчування вікінгів і користується популярністю донині в Скандинавії, передають Патріоти України.

Згідно зі статистикою, скандинави їдять вражаючу кількість риби, а норвежці є одними з найбільших споживачів риби в світі. Як говорить місцева приказка, норвежці їдять оселедець 21 раз в тиждень. І це не перебільшення.

Норвежці їдять оселедець навіть на сніданок

Норвезькі вчені підрахували, що один житель країни споживає в середньому 45 кг риби на рік. Оселедець є основним продуктом риболовлі в країні і присутній у свіжомороженому, солоному та копченому вигляді на прилавках. Норвежці готують з оселедця безліч страв, включаючи салати, супи, закуски, паштети, гарячі страви і пироги. Вони також вважають за краще їсти оселедець з молоком на сніданок, що є однією з традицій нації.

Оселедець з Норвегії використовується для приготування 10 мільйонів страв у всьому світі щодня. Вона буває вареної, смаженої, солоної, маринованої і навіть квашеної. Смак оселедця в Норвегії відрізняється від звичного і вважається незвично солодким і чудовим.

Незаперечна користь оселедця

Екологічно чисте середовище проживання впливає на смакові властивості оселедця. Сприятливі океанічні течії і прохолодна вода уповільнюють ріст риб, що робить їх м'якоть більш пружною. Добре засолений жирний оселедець зберігається довго і є традиційним продуктом для нації.

Норвежці вважають оселедець сріблом моря і цінують її не тільки за блиск луски, але і за її смакові і поживні властивості

Крім того, оселедець доступний за доступною ціною, тому він є доступною та популярною продукцією в Норвегії. Завдяки цьому, місцеві жителі можуть отримувати необхідні вітаміни і поживні речовини, не переплачуючи за дорогі продукти.

Не варто їсти! Які продукти стають ворогами для чоловіків 40+

четвер, 30 жовтень 2025, 7:45

Вiдомо, що правильно збалансований сніданок може стати ключем до запобігання раннього старіння мозку. Взагалі правильний вибір продуктів впливає на самопочуття та емоційний стан людини, дозволяє відчувати себе молодшими, передають Патріоти України. Щоб...

Чому японки залишаються стрункими навіть після 40? Усе завдяки одному простому правилу

четвер, 30 жовтень 2025, 7:15

Попри стрімкий темп життя, японки зберігають витончені фігури й здоров’я до глибокої старості. У чому їхній секрет? Усе зводиться до одного інгредієнта - білка, і до особливого підходу до їжі, який уже став частиною культури, передають Патріоти України...