А ви це знали? Чому в Норвегії місцеві жителі їдять оселедець 21 раз на тиждень

Жителі Норвегії завжди добували рибу, яку обмінювали на дерево та інші необхідні товари. Риба, особливо оселедець, була важливою частиною харчування вікінгів і користується популярністю донині в Скандинавії, передають Патріоти України.

Згідно зі статистикою, скандинави їдять вражаючу кількість риби, а норвежці є одними з найбільших споживачів риби в світі. Як говорить місцева приказка, норвежці їдять оселедець 21 раз в тиждень. І це не перебільшення.

Норвежці їдять оселедець навіть на сніданок

Норвезькі вчені підрахували, що один житель країни споживає в середньому 45 кг риби на рік. Оселедець є основним продуктом риболовлі в країні і присутній у свіжомороженому, солоному та копченому вигляді на прилавках. Норвежці готують з оселедця безліч страв, включаючи салати, супи, закуски, паштети, гарячі страви і пироги. Вони також вважають за краще їсти оселедець з молоком на сніданок, що є однією з традицій нації.

Оселедець з Норвегії використовується для приготування 10 мільйонів страв у всьому світі щодня. Вона буває вареної, смаженої, солоної, маринованої і навіть квашеної. Смак оселедця в Норвегії відрізняється від звичного і вважається незвично солодким і чудовим.

Незаперечна користь оселедця

Екологічно чисте середовище проживання впливає на смакові властивості оселедця. Сприятливі океанічні течії і прохолодна вода уповільнюють ріст риб, що робить їх м'якоть більш пружною. Добре засолений жирний оселедець зберігається довго і є традиційним продуктом для нації.

Норвежці вважають оселедець сріблом моря і цінують її не тільки за блиск луски, але і за її смакові і поживні властивості

Крім того, оселедець доступний за доступною ціною, тому він є доступною та популярною продукцією в Норвегії. Завдяки цьому, місцеві жителі можуть отримувати необхідні вітаміни і поживні речовини, не переплачуючи за дорогі продукти.

Ви будете здивовані! Вчені назвали напій, який знижує ризик раку печінки

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 16:45

Регулярне вживання чаю може бути доступним способом знизити ризик раку печінки, особливо для людей із груп підвищеного ризику, передають Патріоти України. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, охопило близько 2 тисяч пацієнтів з раком печінки ...

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...