А ви це знали? Чому в омлет не потрібно додавати борошно - поради щодо приготування ідеальної страви

Ідеальний омлет має ніжну консистенцію та тане у роті. Щоб страва вийшла пишною і не "падала" при подачі на тарілку, досвідчені господині радять готувати омлет без додавання борошна, зазначають Патріоти України.

Завдяки борошну омлет піднімається в сковороді, але якщо переборщити з його кількістю, тоді страва вийде занадто щільної консистенції і вас розчарує.

Для стандартного омлету з трьох курячих яєць середнього розміру потрібно взяти не більше столової ложки пшеничного борошна. Потрібно правильно вводити інгредієнт, щоб в омлеті в жодному разі не утворилися грудочки.

Перед тим, як додавати борошно в омлет, його потрібно кілька разів просіяти, а потім акуратно всипати в яєчну масу. Добре перемішайте всі компоненти між собою за допомогою вилки та виливайте омлет на сковороду.Накрийте кришкою омлет, змащеною невеликою кількістю рослинної олії з внутрішньої сторони. Коли поверхня омлету почне схоплюватися, акуратно широкою лопаткою підтягніть його знизу. Омлет повинен легко відокремитися від сковороди. Підведіть лопатку під весь омлет, притисніть другою лопаткою і швидко переверніть. Готуйте омлет 3 хвилини.

Замість молока експериментуйте з додаванням до омлету вершків, сметани, кефіру, і спостерігайте, яка консистенція готового омлету вам подобатиметься більше.

Цей трюк допоможе завжди купувати свіжі та соковиті фрукти

четвер, 27 листопад 2025, 13:10

Вибір якісних фруктів та овочів часто буває складнішим, ніж здається. Багато продуктів виглядають свіжими лише на перший погляд. Але існує простий трюк із вагами, який допомагає швидко оцінити їхню справжню якість, передають Патріоти України. Чому важл...

Чай для сяючої шкіри та зняття стресу - пийте його щодня

четвер, 27 листопад 2025, 12:45

Секрет здорової та сяючої шкіри може ховатися у чашці чаю. Хвощ польовий та перцева м’ята не лише підтримують еластичність шкіри та зменшують подразнення, а й допомагають розслабитися та зняти стрес, передають Патріоти України. Хвощ польовий для еласти...