Ідеальний омлет має ніжну консистенцію та тане у роті. Щоб страва вийшла пишною і не "падала" при подачі на тарілку, досвідчені господині радять готувати омлет без додавання борошна, зазначають Патріоти України.
Завдяки борошну омлет піднімається в сковороді, але якщо переборщити з його кількістю, тоді страва вийде занадто щільної консистенції і вас розчарує.
Для стандартного омлету з трьох курячих яєць середнього розміру потрібно взяти не більше столової ложки пшеничного борошна. Потрібно правильно вводити інгредієнт, щоб в омлеті в жодному разі не утворилися грудочки.
Перед тим, як додавати борошно в омлет, його потрібно кілька разів просіяти, а потім акуратно всипати в яєчну масу. Добре перемішайте всі компоненти між собою за допомогою вилки та виливайте омлет на сковороду.Накрийте кришкою омлет, змащеною невеликою кількістю рослинної олії з внутрішньої сторони. Коли поверхня омлету почне схоплюватися, акуратно широкою лопаткою підтягніть його знизу. Омлет повинен легко відокремитися від сковороди. Підведіть лопатку під весь омлет, притисніть другою лопаткою і швидко переверніть. Готуйте омлет 3 хвилини.
Замість молока експериментуйте з додаванням до омлету вершків, сметани, кефіру, і спостерігайте, яка консистенція готового омлету вам подобатиметься більше.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...