А ви це знали? Чому в СРСР робили каністри для пального з трьома ручками

У старих родинних гаражах навіть досі можна знайти такий артефакт часів СРСР, як металева 20-літрова каністра з трьома ручками. Для зберігання різного роду рідин досить зручна, але незрозуміла з конструктивної точки зору, передають Патріоти України.

Чому таким каністрам робили одразу кілька ручок, спробував розібратись OBOZ.UA. Пояснення виявилось цілком практичним.

Конструкцію ємності радянські інженери підгледіли під час Другої світової війни у німців. Для військ вермахту такі каністри ще з 1939 року виробляла фірма "Мюллер". Для них брали штамповану сталь – міцний та надійний, але далеко не найлегший матеріал сам по собі. А ще коли всередину заливали цілих 20 літрів рідини, ємність робилась надзвичайно важкою.

У таких каністрах зберігали різні матеріали для потреб армії. Від пального для транспорту до технічної та питної води. Міцний важільний замок добре утримував рідину всередині.

Носили повну каністру зазвичай удвох. Щоби робити це було зручно, їй і сконструювали незвичайну ручку. Дві бокові дозволяли без проблем захопити ємність двом людям і не штовхати одне одного при її перенесенні. А за середню зручно братись, коли хтось один несе порожню каністру. Прагматичний німецький підхід спрацював тут просто блискуче.

До речі, конструкція такої каністри виявилась настільки вдалою, що її виробляють і досі. Ви можете придбати собі абсолютно нову металеву ємність на ринках або онлайн-маркетплейсах.

Що додати у воду при варінні яловичини, щоб м’ясо вийшло соковитим та м’яким

вівторок, 20 серпень 2024, 0:09

У кулінарній справі, як і в будь-якій іншій потрібно бути майстром. Адже навіть найлегшу та найпростішу страву потрібно знати, як приготувати. Вміння й майстерність приходить з досвідом, передають Патріоти України. Досвідчені господині знають, що з ста...

Перевірте себе! Якщо ви використовуєте ці 10 фраз, то ви емоційно розумніші за більшість людей

понеділок, 19 серпень 2024, 23:55

Емоційний інтелект або емоційний розум - це риса, яка притаманна високоефективним людям. Вони завжди знають, що вони роблять, почуваються задоволеними від своєї роботи та мають переважно гарний настрій. На практиці це розбивається на чотири сфери: само...