А ви це знали? Чому в СРСР робили каністри для пального з трьома ручками

У старих родинних гаражах навіть досі можна знайти такий артефакт часів СРСР, як металева 20-літрова каністра з трьома ручками. Для зберігання різного роду рідин досить зручна, але незрозуміла з конструктивної точки зору, передають Патріоти України.

Чому таким каністрам робили одразу кілька ручок, спробував розібратись OBOZ.UA. Пояснення виявилось цілком практичним.

Конструкцію ємності радянські інженери підгледіли під час Другої світової війни у німців. Для військ вермахту такі каністри ще з 1939 року виробляла фірма "Мюллер". Для них брали штамповану сталь – міцний та надійний, але далеко не найлегший матеріал сам по собі. А ще коли всередину заливали цілих 20 літрів рідини, ємність робилась надзвичайно важкою.

У таких каністрах зберігали різні матеріали для потреб армії. Від пального для транспорту до технічної та питної води. Міцний важільний замок добре утримував рідину всередині.

Носили повну каністру зазвичай удвох. Щоби робити це було зручно, їй і сконструювали незвичайну ручку. Дві бокові дозволяли без проблем захопити ємність двом людям і не штовхати одне одного при її перенесенні. А за середню зручно братись, коли хтось один несе порожню каністру. Прагматичний німецький підхід спрацював тут просто блискуче.

До речі, конструкція такої каністри виявилась настільки вдалою, що її виробляють і досі. Ви можете придбати собі абсолютно нову металеву ємність на ринках або онлайн-маркетплейсах.

Чому квитанції про оплату комунальних послуг треба зберігати 5 років - пояснення

середа, 14 травень 2025, 8:27

Юристи радять зберігати протягом 5 років квитанції про оплату комунальних послуг після оплати рахунків за електроенергію, газ, воду тощо. Річ у тім, що вони можуть допомогти вирішити можливі спори з постачальниками. Про це йдеться в матеріалі "На пенсі...

Все просто! Як перевірити масло на натуральність

середа, 14 травень 2025, 7:48

Вершкове масло – це базовий продукт, який має бути у кожному холодильнику. Саме тому важливо впевнено знати, що ви купили справжнє масло, а не підробку з додаванням рослинних жирів. Редакція FoodOboz розповість, як самостійно перевірити натуральність м...