А ви це знали? Чи корисна кава без кофеїну - пояснює експертка

Кава займає третє місце у світі серед найулюбленіших напоїв. Своєю популярністю вона поступається лишень чаю та воді. Для багатьох людей випити філіжанку кави є незмінним ранковим ритуалом. Також мало хто відмовиться від чашки гарячого капучино чи лате в кав’ярні під час зустрічі з друзями, або діловими партнерами, передають Патріоти України.

Загалом кава має багато корисних властивостей. Наприклад, вона має протизапальні, антиоксидантні властивості. А також допомагає боротись із сонливістю. Проте, вживання кави після обіду може викликати безсоння. Тому, багато спеціалістів рекомендують відмовитись від вживання цього напою у другій половині дня, або ж замінити його на каву без кофеїну. Але, чи так корисна кава без кофеїну? На це питання в Instagram відповіла лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська.

За її словами, в світі практично не існує кави, що була б повністю позбавлена від кофеїну. Зазвичай у таких сортах міститься 1,5 - 2% кофеїну. Єдина кава, яка абсолютно не містить кофеїну, носить назву Coffea charrieriana. Проте вона не надто поширена через рідкість цієї рослини.

Користь від вживання кави без кофеїну викликає суперечки у науковому світі. І на це існує декілька причин. По-перше, багато виробників віддають перевагу хімічному процесу видалення кофеїну. Як результат, кавові зерна позбавляються майже всього кофеїну, проте насичуються різними хімічними речовинами, що зовсім не потрібні організму. По-друге, немає жодної користі від кави без кофеїну. Філіжанка такої кави не надасть бадьорості людині, а лишень збереже традиції ранкового ритуалу.

Це така смакота! Банановий торт без випічки

понеділок, 20 травень 2024, 12:58

Гідним завершенням святкового обіду або святкового столу стане банановий торт без випічки з основою з печива "Савоярді" та ніжним заварним кремом. ІНГРЕДІЄНТИ:. ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:. Крок 1. Підготувати необхідні продукти: молоко, готову сум...

А ви це знали? Деякі цитрусові змінюють дію ліків - лікар розповів про неочікувану проблему

понеділок, 20 травень 2024, 12:30

Насправді це досить цікава тема, яка, на жаль, дещо недооцінена. Виявляється, грейпфрутовий сік може взаємодіяти з низкою ліків. Це антидепресанти, ліки проти високого тиску, антибіотики та ліки для розрідження крові, пояснює сімейний лікар Михайло Цюр...