А ви це знали? Чи потрібно мити гречку перед варінням чи обсмажуванням

Господині поділяються на три типи. Представниці першої групи ніколи не промивають гречку, посилаючись на поради виробників. передають Патріоти України

Інші кулінари «обробляють» крупу водою лише перед варінням, а ось до обсмажування вони цього не роблять.

Треті господині промивають продукт завжди: незалежно від цього, як буде здійснюватися його подальше приготування.

Подробиці

Однак досвідчені кулінари відзначають: мають рацію саме ті, хто миє гречку в будь-якому випадку.

Незважаючи на всі запевнення виробників у безпеці повної відмови від процедури, провести її все ж таки варто.

І справа не тільки в очищенні гречки від сторонніх домішок для спрощенні роботи шлунково-кишкового тракту. Важливо враховувати, що страва з промитої крупи відрізняється яскравішим і приємнішим смаком.

Промивання гречки перед варінням

Слід взяти велику ємність, відправити туди крупу та вручну прибрати всі великі домішки.

Після цього гречку слід перекласти в іншу глибоку тарілку. У цій ємності продукт промивається.

Міняти воду слід до того моменту, поки вода не перестане бути каламутною.

Промивання гречки перед обсмажуванням

Спосіб аналогічний: промивання до набуття черговою порцією води прозорості.

Тут варто нагадати про перевагу обсмажування гречки. Процес сприяє тому, що каша стає більш розсипчастою.

Однак такий спосіб термічної обробки продукту має свій недолік – це значна втрата крупою такої важливої складової, як складні вуглеводи.

Можете зіпсувати техніку і одяг! Ось які речі категорично не можна класти до пральної машини

вівторок, 1 жовтень 2024, 12:00

Є певні речі, які в жодному разі не можна прати в пральній машині. Запам'ятайте чотири з них, щоб не довелося викликати майстра, передають Патріоти України. Одна з найбільш поширених помилок багатьох українців — це намагатися випрати в пральній машині ...

Справжній прорив! 25-річну жінку з діабетом 1 типу вперше у світі вилікували за допомогою стовбурових клітин

вівторок, 1 жовтень 2024, 10:38

Жителька Китаю з міста Тяньцзінь стала першою у світі пацієнткою, якій вдалося подолати діабет 1-го типу завдяки новій методиці – трансплантації спеціальних клітин, вилучених із власного організму, у верхню частину живота біля підшлункової залози. Орга...