А ви це знали? Чи потрібно вивертати постільну білизну під час прання - хитрість, щоб зберегти міцність матеріалу

Спати на чистій постільній білизні завжди приємно та корисно для здоров’я, передають Патріоти України.

Виробники не втомлюються створювати нові колекції постільної білизни, радуючи різноманітністю фарб, вишивок та орнаментів. Однак багато господинь не знають, як правильно доглядати постільну білизну, щоб тканина менше зношувалась.

Подробиці

Нагадаємо основні правила догляду за постільною білизною, ви звіртесь чи все знаєте, та приміняєте в побуті.

Існують прості правила, дотримуючись яких можна надовго зберегти міцність матеріалу та насичені фарби. Будь-яка білизна потребує ретельного догляду. Так, комплект постільної білизни з бавовни перемо у прохолодній воді та вручну.

Готуючи білизну до прання, її потрібно спершу вивернути навиворіт. Міняти та прати білизну потрібно 1-2 рази на 7 днів, влітку – кожні 2-3 дні.

Перед пранням білизну розподіляємо за кольором та температурою прання. Не можна прати тонку шовкову білизну із цупкими тканинами. Оптимальною для прання вважається температура не вище 40 градусів. Цього достатньо, щоб позбутися мікробів на білизні і зберегти тканину.

При пранні білизни в пральній машинці потрібно дотримуватися обмежень, що стосуються ваги, і повністю не завантажувати барабан.

Сушимо білизну відразу після прання на подвір’ї, вивернувши її навиворіт. Бавовняну постіль прасуємо з лицьового боку, вишивку – прасуємо по виворітній стороні. Вироби із натуральних тканин можуть дати усадку після прання, що потрібно враховувати.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...