А ви це знали? Як довше зберігати імбир у домашніх умовах

Імбир — важливий продукт взимку, адже він не лише покращує смак чаю, але й підвищує імунітет. Та інколи він псується швидше, ніж його встигають використати, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Імбир надзвичайно корисний продукт на кухні, який славиться своїм яскравим смаком. Проте, часто буває, що його корінь швидко висихає і стає непридатним для спроживання, якщо лежить надто довго. Розбираємося, що робити, щоб цього не сталося.

Щоб корінь імбиру, від якого ви відрізали шматочок, якомога довше залишався свіжим, його слід зберігати в холодильнику, а не на стільниці. Попередньо покладіть продукт у герметичний поліетиленовий пакет, щоб всередину потрапляло якнайменше повітря.

Додатково пакет допоможе позбутися вологи, яка може скупчуватися на поверхні кореня. А це вбереже імбир від утворення плісняви. Існує ще одне важливе правило, про яке не варто забувати. Перед зберіганням, корінь не можна повністю чистити і нарізати на шматки. Через це він швидше зіпсується. Як довго можна зберігати імбир в холодильнику? Якщо дотримуватися всіх рекомендацій, то продукт пролежить до двох місяців.

Інколи буває, що можна очистити і нарізати забагато імбиря. Що з ним робити в такому разі? Не викидайте продукт, а краще загорніть всі залишки в поліетиленову харчову плівку і покладіть до холодильника. Проте, пам'ятайте, що в такому вигляді він вже не зможе зберігатися місяцями, його варто вжити протягом одного тижня.

Існує ще один цікавий спосіб довше зберегти вже порізаний корінь імбиру. Покладіть його в банку з горілкою і поставте до холодильника. Завдяки спирту продукт буде свіжим протягом 8 тижнів.

Якщо ви купили забагато імбиру і тепер не знаєте, як його зберігати, спробуйте заморозити. Попередньо продукт слід загорнути в харчову плівку. Якщо шматочки кореня надто великі, розламайте їх. В морозильній камері імбир зможе лежати до 6 місяців.

Все просто! Як зробити вінегрет смачнішим за допомогою сьомги

понеділок, 16 грудень 2024, 19:14

Беріть собі на озброєння – додайте до багатьма улюбленого вінегрету сьомгу, і смакуйте з користю, передають Патріоти України. Для приготування нам знадобиться:. Приготування:. Можна не обмежуватися цим переліком інгредієнтів, і додати щось своє, наприк...

Смакота! Як приготувати картоплю по-французьки, запечену під сиром

понеділок, 16 грудень 2024, 18:13

Назві страва завдячує французькому регіону Дофіне, який традиційно належав дофінам – спадкоємцям французького престолу. Запечена під сиром картопля набуває сирно-вершкового смаку та апетитної скоринки. Також вона приправлена тонким ароматом часнику та ...