А ви це знали? Які продукти в жодному разі не можна зберігати в холодильнику

Виявляється, є певні продукти, які не можна зберігати в холодильнику. Хоча багато господинь ставить їх туди, не замислюючись, передають Патріоти України.

Свіжий базилік

Це тропічна рослина, а тому холод вона переносить досить погано і відразу чорніє. Рекомендується не ставити його в холодильник, а зберігати в тіні в склянці з водою. Щоби базилік «дихав» і залишався зеленим, зверху його можна накрити пакетом із застібкою.

Ціла диня

Якщо ви гадаєте, які продукти не можна зберігати в холодильнику, обов’язково занесіть диню в цей перелік. Поки вона ще не порізана на шматки, ставити її в холодильник не варто, адже холод вдвічі скорочує кількість антиоксидантів, які містяться в її складі

Цілий кавун

Схожа ситуація і з кавуном. Його не потрібно зберігати в холодильнику аж доти, поки не поріжете плід на шматки. А після цього потрібно взяти поліетиленовий пакет, загорнути ним ягоду й лише тоді покласти в холодильник.

Цибуля

Щоби залишатися свіжим, цей продукт потребує постійної циркуляції повітря. Зберігається вона в коморі або іншому темному місці в паперовому пакеті з отворами. Але не забудьте покласти цибулю подалі від картоплі, яка може швидко зіпсуватися від такого сусідства (через гази та вологу, яку виділяє цибуля).

Картопля

Ще один продукт, який не можна зберігати в холодильнику, адже через низькі температури крохмал, який входить у її склад, перетворюється в цукор. Рекомендується залишати картоплю за температури не нижче 8°С у паперовому пакеті й темному місці.

Кава

У холодильнику підвищена волога, яка зіпсує кавові зерна й позбавить їх особливого аромату.

Помідори

Здавалося б, що в перелік продуктів, яких не можна зберігати в холодильнику, точно не попадуть помідори. Але через холод їхній хімічний склад змінюється, аромат вивітрюється, а поверхня темніє

Гострий соус

Щоби він не втратив своїх смакових властивостей, потрібно зберігати гострий соус у коморі. Завдяки оцту та консервантам, він не зіпсується.

Часник

Щоби зберегти приємний аромат, зубчики часнику рекомендується покласти в пластиковий контейнер із кришкою та залишити в темному місці за температури не нижче 15°С.

Горіхи

Є продукти, які не можна зберігати в холодильнику, тому що вони втрачають у холоді свій смак чи аромат. Саме це трапляється з горіхами. Краще покладіть їх у герметичну упаковку й залишіть за кімнатної температури.

Мед

Його категорично не можна зберігати в холодильнику, адже через низькі температури він кристалізується.

Авокадо

Якщо ви хочете аби дуже спілі авокадо зберігалися довше, тоді їх варто залишити в холодильнику. Але, щоби вони швидше дозріли підійде лише кімнатна температура.

Хліб

У холодильнику хліб швидко пересушується, тому, якщо ви раптом купили надто багато цього продукта, краще зберігати його в морозильній камері. І вже перед вживанням розморожувати невелику кількість.

Олія (соняшникова, оливкова)

Її варто зберігати в темному та прохолодному місці, але аж ніяк не в холодильнику. Через низькі температури вона втратить свої властивості і стане в’язкою.

Персики

Персики, як і сливи, абрикоси чи нектарини, потрібно зберігати в кімнаті, так вони зможуть дозріти.

Болгарський перець

У перелік продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, входить також і болгарський перець. Там він перестає хрустіти і втрачає смак та аромат.

Огірки

Їх потрібно зберігати в прохолодному місці, але не варто обирати холодильник, адже тут вони стануть водянистими.

Баклажани

Якщо ви збираєтеся з’їсти їх відразу після покупки, тоді можете зберігати прямо на столі, адже в холодильнику вони втратять свої смакові властивості.

Банани

Серед продуктів, які не можна зберігати в холодильнику, банани займають чи не найважливіше місце, але багато хто забуває чи не знає цього. Через низькі температури та підвищену вологу фрукти починають гнити, темніти, а також втрачають свій смак. Краще зберігати їх у темному місці й у підвішеному стані (як ніби вони все ще висять на пальмі).

Шоколад

Холод та конденсат погано впливають на шоколад, він біліє і втрачає свої смакові властивості. Рекомендується покласти плитку шоколаду в темному і прохолодному місці, де він не розтане.

Цитрусові

Через високу вологість вони можуть гнити, а ще лимони та лайм дуже швидко вбирають лишні запахи.

Ягоди

Низька температура і волога можуть зіпсувати ці продукти, а тому їх краще зберігати за кімнатної температури.

Сухофрукти

Зайва волога може спричинити гниття та швидке псування продуктів. Для сухофруктів важлива постійна циркуляція повітря, а тому їх потрібно час від часу перебирати і зберігати за температури не нижче 0, а краще +10°С.

Джем, варення

Закриті стерилізовані банки можна зберігати в темному прохолодному місці. Навіть якщо ви вже відкрили варення, теж залиште його в прохолодному місці, а не в холодильнику. Через те, що дверці часто відчиняються, всередину може потрапити тепле повітря, що призведе до псування продукту.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...