А ви це знали? Який чай у жодному разі не можна пити людям літнього віку

Людям за 60 років краще пити зелений чай і трав'яні збори — ці напої позитивно впливають на всі системи організму, передають Патріоти України.

Не всі чаї корисні, особливо для людей за 60. Наприклад, міцний чай може вимивати кальцій з організму. Це пов'язано з умістом танінів, які зв'язують кальцій і роблять його недоступним для засвоєння. Деякі сорти чаю містять високу концентрацію кофеїну, який провокує підвищення тиску. Отже, розповідаємо, від яких чаїв літнім людям краще відмовитися і що пити натомість.

Які чаї не можна пити людям за 60: поради лікарів

Занадто міцний чай може стати причиною крихкості кісток. Також цей напій може спричинити зневоднення, через що погіршується стан шкіри. Це проявляється у вигляді сухості, втрати пружності та прискореного процесу старіння.

Не рекомендовано пити вчорашній чай, в якому можуть бути шкідливі сполуки, що вкрай небезпечні для роботи печінки та нирок.

Солодкий чай – це ворог для людей будь-якого віку. Він збільшує ризик розвитку діабету ІІ типу, призводить до зайвої ваги та погіршує обмін речовин.

Лікарі не радять пити дуже гарячий чай. Дослідження підтверджують, що регулярне вживання напоїв з температурою вище 60°C підвищує ризик раку стравоходу на 90%.

Літнім людям треба вживати зелений чай, багатий на катехіни й антиоксиданти. Трав'яні збори теж підуть на користь — м'ята, меліса, шипшина і звіробій допомагають заспокоїти нервову систему, зміцнити сон і знизити тиск. Для гіпертоніків краще підійдуть трав'яні чаї – ромашка, м'ята, меліса.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...