А ви це знали? Навіщо додавати соду під час смаження цибулі

Обсмажена цибуля використовується в багатьох стравах, оскільки допомагає значно покращити їхній смак. Для чого додають соду під час смаження цибулі? Про цей лайфгак мало хто знає. А даремно, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Часто смажений овоч додають у супи, смажені або тушковані страви, вводять до котлет. Обсмажування цибулі — простий процес, з яким може впоратися кожен. Але не у всіх після приготування овоч має привабливий та апетитний вигляд.

Досвідчені кулінари додають під час смаження цибулі харчову соду. І ось навіщо. Справа в тому, що сода допомагає цибулі не пересмажитися і зберегти текстуру. Адже у всіх часом буває, що під час термічного оброблення овоч обгорає. Найчастіше таке трапляється тоді, коли кулінари намагаються пришвидшити час приготування і збільшують потужність.

Завдяки харчовій соді цибуля збереже приємний золотистий колір, а ще просмажиться рівномірно.

Як правильно додавати інгредієнт, щоб його було достатньо. Для початку потрібно нагріти сковороду, влити олію і відправити нарізану цибулю. Як тільки помітите, що овоч починає змінювати забарвлення і стає більш прозорим — саме час додати соду.

На 300 г подрібненої цибулі потрібно взяти 1/3 ч. ложки харчової соди. На смакових якостях смаженої цибулі сода жодним чином не позначиться. Навпаки, ви отримаєте карамелізований овоч з апетитним золотистим відтінком та неймовірним ароматом.

Проросла картопля: Коли її можна їсти, а коли викидати

неділя, 16 листопад 2025, 18:45

Картопля - корисний і універсальний продукт, але що робити, якщо вона проросла? Дієтологи пояснюють, що не кожен паросток робить картоплю небезпечною, передають Патріоти України. Основні правила:. Накопичення шкідливих сполук найбільше біля паростків, ...

Варто включити в раціон! Найкорисніші види риби для здоров'я серця та мозку

неділя, 16 листопад 2025, 13:06

Додавання риби до раціону є одним із найефективніших способів підтримати здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Проте, як зазначають дієтологи, не всі види риби однаково корисні. Деякі містять вищі дози необхідних поживних речовин, як-от омега-3...