Звичайна картопля може стати справжнім кулінарним відкриттям, якщо спробувати трохи змінити спосіб її приготування. Один із найцікавіших лайфхаків – це заморожування. Завдяки цьому методу можна досягти неймовірного смаку й текстури, які перетворять звичний гарнір на ресторанну страву, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, як саме заморозка впливає на картоплю. Обов'язково скористайтесь цим незвичним методом.
Чому варто заморожувати картоплю
Заморожування робить картоплю особливою через вплив низької температури на її структуру.
Ніжність всередині
Під час бланшування, а потім охолодження, крохмаль у картоплі частково розщеплюється. Це дозволяє зробити її м’якою та ніжною після запікання, навіть без додаткової обробки.
Хрустка скоринка зовні
Завдяки попередньому заморожуванню утворюється мікрошар вологи на поверхні картоплі, який під час запікання сприяє формуванню апетитної золотавої скоринки.
Зручність та швидкість
Заморожена картопля дозволяє заощадити час на підготовку. Достатньо вийняти її з морозилки, додати спеції та поставити у духовку. Це ідеальне рішення для зайнятих днів або раптових гостей.
Як правильно підготувати картоплю до заморожування
1. Оберіть середні за розміром картоплини, які будуть однаково пропікатися. Помийте їх, очистіть і підготуйте для бланшування
2. Закип’ятіть воду у великій каструлі. Покладіть картоплю у киплячу воду та варіть на сильному вогні 7 хвилин після повторного закипання.
3. Злийте воду та дайте картоплі повністю охолонути.
4. Суху охолоджену картоплю складіть в один шар у щільний поліетиленовий пакет.
5. Відправте пакет у морозилку. Завдяки бланшуванню картопля може зберігатися там довго, не втрачаючи своїх властивостей.
Як із замороженої картоплі зробити вишукану страву
1. Вийміть заготовку з морозилки та дайте їй трохи підтанути.
2. У глибоуц тарілку налийте трохи рослинної олії, обмажте кожну картоплину.
3. Викладіть на деко, застелене пергаментом.
4. Додайте сіль, спеції та трави за смаком (паприка, розмарин або часник чудово підходять).
5. Запікайте у розігрітій до 190°C духовці протягом 50 хвилин, поки не утвориться хрумка скоринка.
Під час приготування можна зіткнутися з такою проблемою, як прилипання продуктів до сковорідки. Виправити ситуацію простіше, але спочатку потрібно розібратися в причинах, щоб знати, що робити, передають Патріоти України. Трапляється, що під час смаженн...
При тривалому зберіганні будь-який твердий сир почне покриватися кіркою, яку потрібно зрізати. Якщо ж неправильно зберігати продукт (наприклад, без плівки), він затвердіє і пожовтіє значно раніше, передають Патріоти України. Втім, перетворення на «камі...