А ви це знали? Навіщо "солити" сковороду перед смаженням - хитрий трюк від досвідчених домогосподарок

Дуже часто приготування їжі затьмарює така "деталь", як розігріта на сковороді соняшникова олія, що розбризкується, яка обпалює руки, а іноді навіть обличчя, передають Патріоти України.

Чи можна цього уникнути? Звичайно, так, і допоможе в цьому спеція, яка є на кожній кухні, — сіль. Зазначимо, що ці білі крупинки також чудовий помічник і під час прання.

Як сіль допомагає "зупинити" бризки гарячої олії, розповідає портал prostoway. Зазначимо, що крім солі у цій справі може допомогти ще один "частий гість" на кожній кухні — оцет. Що треба робити – читайте далі.

Що робити, щоб рослинна олія не бризкала під час смаження

  • Із сіллю. Перед тим як налити на сковороду олію, прожарте 1-2 ч. л. солі. Білі кристалики вберуть усю зайву вологу і подальше смаження стане набагато безпечнішим.
  • З оцтом. Змочіть шматочок ганчірки або ватяний диск оцтом, і протріть внутрішню поверхню сковороди, щоб вона ґрунтовно просохла.

Також варто нагадати, що не можна відразу використовувати олію, яку тільки дістали з холодильника. У такому разі "фонтан" із бризок — забезпечений. Зачекайте, щоб олія стала кімнатної температури, і лише тоді починайте готувати.

Не робіть помилок! Названо дрова, які краще не брати для опалення каміна чи печі

п’ятниця, 22 листопад 2024, 23:10

Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...

Особливий тест: Виберіть сніжинку, щоб дізнатися, чи здійсняться ваші мрії нового року

п’ятниця, 22 листопад 2024, 19:04

Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...