А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіжим. Ця клітковина слугує живленням для корисних бактерій, які виробляють бутират – жирну кислоту, важливу для здорового травлення.

До того ж вона має протизапальну дію. Щоб заморозити хліб, його варто нарізати скибками – так його буде простіше розморожувати.

Спочатку хліб потрібно щільно запакувати, але не в магазинний пакет. Річ у тім, що така упаковка не захищає продукт: він швидко висихає та вбирає сторонні запахи з морозильної камери.

Ті, хто добре знається на цьому, радять загортати хліб у харчову плівку або фольгу. Після цього скибочки варто скласти в контейнер або пакет і підписати його, щоб не забути дату заморожування.

У такому вигляді хліб може зберігатися близько шести місяців. Однак фахівці рекомендують не тримати його так довго, а вживати в перші два місяці після заморожування. Вони також зазначають, що заморожений хліб корисний для кишківника та загального травлення.

Розставлено крапки над "і": Коли найкраще приймати душ

вівторок, 9 вересень 2025, 17:22

Багато людей починають або завершують свій день під струменями води, не замислюючись, коли насправді душ приносить найбільше користі. Дехто не уявляє ранок без бадьорого обливання, інші ж вважають вечірній душ найкращим способом очиститися від напружен...

Підійдуть не всім! ТОП-8 найнадокучливіших порід собак

вівторок, 9 вересень 2025, 17:08

Собаки відомі своєю відданістю та прихильністю, але деякі породи стають аж занадто надокучливі. Незалежно від того, чи ходять вони за вами з кімнати в кімнату, чи відмовляються випускати вас з поля зору, деякі собаки настільки нав’язливі, що їх часто н...