А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіжим. Ця клітковина слугує живленням для корисних бактерій, які виробляють бутират – жирну кислоту, важливу для здорового травлення.

До того ж вона має протизапальну дію. Щоб заморозити хліб, його варто нарізати скибками – так його буде простіше розморожувати.

Спочатку хліб потрібно щільно запакувати, але не в магазинний пакет. Річ у тім, що така упаковка не захищає продукт: він швидко висихає та вбирає сторонні запахи з морозильної камери.

Ті, хто добре знається на цьому, радять загортати хліб у харчову плівку або фольгу. Після цього скибочки варто скласти в контейнер або пакет і підписати його, щоб не забути дату заморожування.

У такому вигляді хліб може зберігатися близько шести місяців. Однак фахівці рекомендують не тримати його так довго, а вживати в перші два місяці після заморожування. Вони також зазначають, що заморожений хліб корисний для кишківника та загального травлення.

Господиням на замітку! Як зварити буряк за 10 хвилин

неділя, 2 листопад 2025, 11:56

Страви з буряку є дуже популярними в Україні. Кулінарка Ксенія Радостіна поділилася в Instagram корисним лайфхаком, як за 10 хвилин приготувати буряк без плити та духовки, передають Патріоти України. Спосіб швидкого приготування буряка:. 1. Помийте, оч...

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...