А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіжим. Ця клітковина слугує живленням для корисних бактерій, які виробляють бутират – жирну кислоту, важливу для здорового травлення.

До того ж вона має протизапальну дію. Щоб заморозити хліб, його варто нарізати скибками – так його буде простіше розморожувати.

Спочатку хліб потрібно щільно запакувати, але не в магазинний пакет. Річ у тім, що така упаковка не захищає продукт: він швидко висихає та вбирає сторонні запахи з морозильної камери.

Ті, хто добре знається на цьому, радять загортати хліб у харчову плівку або фольгу. Після цього скибочки варто скласти в контейнер або пакет і підписати його, щоб не забути дату заморожування.

У такому вигляді хліб може зберігатися близько шести місяців. Однак фахівці рекомендують не тримати його так довго, а вживати в перші два місяці після заморожування. Вони також зазначають, що заморожений хліб корисний для кишківника та загального травлення.

ТОП-13 фраз, які видають людей з високим емоційним інтелектом

середа, 1 жовтень 2025, 7:12

Вчені та психологи виявили, що люди з високим емоційним інтелектом (EQ) практично щодня використовують певні фрази, часто навіть не замислюючись про це. Емоційний інтелект допомагає краще розуміти власні емоції, читати настрої інших і будувати гармоній...

Народні прикмети на 1 жовтня. Дуже особливий день для українців

середа, 1 жовтень 2025, 7:09

1 жовтня за новим церковним календарем (14 жовтня за старим) відзначають велике свято - Покрова Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії. Також сьогодні - день пам'яті ікони Божої Матері "Ласкава Станіславська". За старим календарним стилем - день...