Сало стало справжньою національною стравою, без якої важко уявити будь-яке застілля. Проте чи всі види культового продукту можна назвати корисними для організму. Стало відомо, яке сало шкодить здоров'ю, тому його краще виключити із раціону харчування, передають Патріоти України.
Користь та шкода сала
Сімейний лікар Михайло Цюрак повідомив у Instagram, яке сало корисне для людини. Воно багате на біологічно активні речовини, антиоксиданти і жиророзчинні, поліненасичені жирні кислоти, які запобігають розвитку багатьох захворювань, зокрема серцево-судинної системи.
"Однак користь від сала можна отримати тільки тоді, коли вживати його правильно. Зазвичай українці споживають сало у таких формах: солоне, копчене, мариноване, варене та смажене. Найбільшу користь можна отримати саме від солоного сала, оскільки під час соління сало майже не втрачає своїх корисних властивостей", - поділився фахівець.
Цюрак засмутив любителів копченостей. Він назвав смажене і копчене сало найшкідливішими для людини.
"При зловживанні ними неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові", - пояснив медик. Він порадив смакувати продуктом - але в міру та з розумом.
Сало останнім часом стало одним із найдорожчих продуктів. За даними Мінфіну на 3 травня, домашнє сало, яке у квітні продавали по 180,33 грн, зараз доступне по 189 грн. За місяць також подорожчало солоне сало – з 261,27 грн/кг до 263,10 грн/кг. Мінімальна ціна товару – у торговельній мережі Ашан – 256,30 грн/кг
Цей простий візуальний тест допоможе вам швидко зрозуміти свій тип: екстраверт чи інтроверт. Погляньте на картинку - і скажіть, що привернуло вашу увагу першим: метелик чи два лиця, повернені одне до одного? Важлива саме перша інтуїтивна реакція - не а...
Медики застерігають: деякі продукти харчування можуть негативно впливати на роботу мозку та спричиняти погіршення пам’яті. Часте вживання шкідливої їжі уповільнює когнітивні процеси, знижує концентрацію та підвищує ризик розвитку деменції у старшому ві...