А ви це знали? Названо найшкідливіше сало, яке слід виключити із раціону харчування

Сало стало справжньою національною стравою, без якої важко уявити будь-яке застілля. Проте чи всі види культового продукту можна назвати корисними для організму. Стало відомо, яке сало шкодить здоров'ю, тому його краще виключити із раціону харчування, передають Патріоти України.

Користь та шкода сала

Сімейний лікар Михайло Цюрак повідомив у Instagram, яке сало корисне для людини. Воно багате на біологічно активні речовини, антиоксиданти і жиророзчинні, поліненасичені жирні кислоти, які запобігають розвитку багатьох захворювань, зокрема серцево-судинної системи.

"Однак користь від сала можна отримати тільки тоді, коли вживати його правильно. Зазвичай українці споживають сало у таких формах: солоне, копчене, мариноване, варене та смажене. Найбільшу користь можна отримати саме від солоного сала, оскільки під час соління сало майже не втрачає своїх корисних властивостей", - поділився фахівець.

Цюрак засмутив любителів копченостей. Він назвав смажене і копчене сало найшкідливішими для людини.

"При зловживанні ними неминуче збільшується ризик панкреатиту, холециститу, каміння у жовчному міхурі, збільшеного рівня холестерину в крові", - пояснив медик. Він порадив смакувати продуктом - але в міру та з розумом.

Ціни на сало на початку травня

Сало останнім часом стало одним із найдорожчих продуктів. За даними Мінфіну на 3 травня, домашнє сало, яке у квітні продавали по 180,33 грн, зараз доступне по 189 грн. За місяць також подорожчало солоне сало – з 261,27 грн/кг до 263,10 грн/кг. Мінімальна ціна товару – у торговельній мережі Ашан – 256,30 грн/кг

Це може здивувати! Кардіохірург назвав продукти, які "активно отруюють" організм

понеділок, 15 грудень 2025, 17:56

Відомий кардіохірург доктор Джеремі Лондон опублікував відео, в якому назвав чотири категорії продуктів і напоїв, яких, на його думку, варто категорично уникати, оскільки вони активно отруюють організм. Відповідний ролик розміщений у TikTok, передають ...

Вчені шоковані: Як правильна їжа може знизити хронічну тривожність

понеділок, 15 грудень 2025, 16:58

Вчені з’ясували, що у людей із підвищеною тривожністю часто спостерігається низький рівень холіну в мозку - речовини, яка впливає на пам’ять, настрій та стресостійкість, передають Патріоти України. Дослідження показали: чим більше холіну в раціоні, тим...