
Українцям, які обігрівають будинки дровами, варто уважно підходити до їх вибору. Хоча багато хто знає, що найкраще горять тверді породи деревини, далеко не кожен українець здогадується, які дрова можуть бути небезпечними й категорично не рекомендуються для використання. Про те, чим категорично не можна топити в домі, пояснили фахівці профільної компанії "Baza-Drov", передають Патріоти України.
Правильно підібране паливо впливає на ефективність роботи печі або каміна, їхній строк служби та безпеку мешканців. Ідеальні дрова мають бути добре висушеними, мати високу теплотворність і мінімум смол. За словами експертів, не варто використовувати такі породи:
Експерти також наголошують, що існують матеріали, які не можна використовувати як паливо:
Такі матеріали не забезпечують достатнього тепла, зате створюють багато диму та неприємного запаху. Особливо небезпечні дрова, вкриті пліснявою — вони швидко забруднюють димохід та можуть нашкодити здоров’ю мешканців, а тому доведеться часто провітрювати приміщення.
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...