
Овочі важливі для здорового харчування, адже вони позитивно впливають на загальний стан організму. Недостатня їх кількість може призвести до проблем як фізичного, так і розумового здоров’я, передають Патріоти України.
Експерти радять включати овочі у страви, щоб забезпечити собі максимальну користь, а тому щоб покращити раціон, розгляньте способи додавання овочів до кожної своєї страви. А що саме може статись з організмом, якщо нехтувати цією порадою, розповіли в Eat This, Not That.
Відчуття примхливості
Дієта може впливати на ваш настрій через зв'язок між харчуванням і роботою мозку. Їжа, багата на поживні речовини та вітаміни, підтримує психічне здоров’я. Низьке споживання фруктів і овочів, а також велика кількість обробленого м’яса та цукру у раціоні, можуть підвищити ризик депресії. Саме тому, збалансоване харчування допомагає зменшити цей ризик.
Відчуття голоду
Їжте більше фруктів і овочів для забезпечення організму клітковиною та складними вуглеводами, що допомагає довше відчувати ситість. Пам’ятайте, що нестача цих продуктів може призвести до швидких коливань рівня цукру в крові і частого відчуття голоду. Саме клітковина сприяє стабільності рівня цукру, зменшуючи голод після прийому їжі.
Проблеми із травленням
Щоб підтримувати регулярність стільця та контролювати апетит, включайте в раціон достатню кількість клітковини. Врахуйте, що обидва типи клітковини (розчинна і нерозчинна) важливі для здорового травлення та регулярного випорожнення.
Дефіцит необхідних речовин
Приймати полівітаміни може бути корисно, якщо ви не їсте достатньо овочів. Проте, краще отримувати вітаміни та мінерали з натуральних продуктів, таких як фрукти та овочі. Вони містять важливі поживні речовини, які важко знайти в інших джерелах.
Прання пуховика доволі складне завдання. Прання може зіпсувати наповнювач, залишити плями чи призвести до втрати об’єму. Але від бруду пуховик можна відчистити й сухим способом. Якщо пуховик просто запорошився, підійде щітка з мікрофібри для видалення ...
Ківі - не лише смачний, а й надзвичайно корисний фрукт. Він низькокалорійний, багатий на клітковину, вітаміни (A, B2, B3, B6, B9, C, E, K) та мінерали (калій, магній, залізо, цинк і селен), передають Патріоти України. Дослідження 2023 року показало: вж...