А ви це знали? Що станеться з організмом, якщо їсти мало овочів

Овочі важливі для здорового харчування, адже вони позитивно впливають на загальний стан організму. Недостатня їх кількість може призвести до проблем як фізичного, так і розумового здоров’я, передають Патріоти України.

Експерти радять включати овочі у страви, щоб забезпечити собі максимальну користь, а тому щоб покращити раціон, розгляньте способи додавання овочів до кожної своєї страви. А що саме може статись з організмом, якщо нехтувати цією порадою, розповіли в Eat This, Not That.

Відчуття примхливості

Дієта може впливати на ваш настрій через зв'язок між харчуванням і роботою мозку. Їжа, багата на поживні речовини та вітаміни, підтримує психічне здоров’я. Низьке споживання фруктів і овочів, а також велика кількість обробленого м’яса та цукру у раціоні, можуть підвищити ризик депресії. Саме тому, збалансоване харчування допомагає зменшити цей ризик.

Відчуття голоду

Їжте більше фруктів і овочів для забезпечення організму клітковиною та складними вуглеводами, що допомагає довше відчувати ситість. Пам’ятайте, що нестача цих продуктів може призвести до швидких коливань рівня цукру в крові і частого відчуття голоду. Саме клітковина сприяє стабільності рівня цукру, зменшуючи голод після прийому їжі.

Проблеми із травленням

Щоб підтримувати регулярність стільця та контролювати апетит, включайте в раціон достатню кількість клітковини. Врахуйте, що обидва типи клітковини (розчинна і нерозчинна) важливі для здорового травлення та регулярного випорожнення.

Дефіцит необхідних речовин

Приймати полівітаміни може бути корисно, якщо ви не їсте достатньо овочів. Проте, краще отримувати вітаміни та мінерали з натуральних продуктів, таких як фрукти та овочі. Вони містять важливі поживні речовини, які важко знайти в інших джерелах.

А ви це знали? Що досвідчені господині першим додають у суп - м’ясо чи горох

середа, 11 вересень 2024, 9:13

Гороховий суп є ідеальною стравою для любителів смачної їжі, передають Патріоти України. Приготування страви вимагає дотримання особливих правил, які допоможуть приготувати суп, який сподобається всім членам сім’ї. При готуванні багато господинь задают...

Омлет швидко осідає? ТОП-5 помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині

середа, 11 вересень 2024, 8:12

Приготувати пишний омлет, який не осяде, набагато простіше, ніж здається. Головне при цьому не допускати помилок, передають Патріоти України. Зупинимося на цьому пункті детальніше і розповімо, чому осідає омлет, а також про те, які інгредієнти в рецеп...