Овочі важливі для здорового харчування, адже вони позитивно впливають на загальний стан організму. Недостатня їх кількість може призвести до проблем як фізичного, так і розумового здоров’я, передають Патріоти України.
Експерти радять включати овочі у страви, щоб забезпечити собі максимальну користь, а тому щоб покращити раціон, розгляньте способи додавання овочів до кожної своєї страви. А що саме може статись з організмом, якщо нехтувати цією порадою, розповіли в Eat This, Not That.
Відчуття примхливості
Дієта може впливати на ваш настрій через зв'язок між харчуванням і роботою мозку. Їжа, багата на поживні речовини та вітаміни, підтримує психічне здоров’я. Низьке споживання фруктів і овочів, а також велика кількість обробленого м’яса та цукру у раціоні, можуть підвищити ризик депресії. Саме тому, збалансоване харчування допомагає зменшити цей ризик.
Відчуття голоду
Їжте більше фруктів і овочів для забезпечення організму клітковиною та складними вуглеводами, що допомагає довше відчувати ситість. Пам’ятайте, що нестача цих продуктів може призвести до швидких коливань рівня цукру в крові і частого відчуття голоду. Саме клітковина сприяє стабільності рівня цукру, зменшуючи голод після прийому їжі.
Проблеми із травленням
Щоб підтримувати регулярність стільця та контролювати апетит, включайте в раціон достатню кількість клітковини. Врахуйте, що обидва типи клітковини (розчинна і нерозчинна) важливі для здорового травлення та регулярного випорожнення.
Дефіцит необхідних речовин
Приймати полівітаміни може бути корисно, якщо ви не їсте достатньо овочів. Проте, краще отримувати вітаміни та мінерали з натуральних продуктів, таких як фрукти та овочі. Вони містять важливі поживні речовини, які важко знайти в інших джерелах.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...