Насіння соняшнику багате на антиоксиданти, хороші жири, клітковину, рослинні білки, вітамін Е та мінерали. Воно зміцнює імунну систему, а також може сприяти здоровому контролю ваги, пише health.com, передають Патріоти України.
Зазначається, що часте вживання насіння соняшнику пов'язане з більш низьким рівнем маркерів запалення, зниженням ризику серцевих захворювань і діабету 2 типу.
Серед корисних властивостей насіння соняшнику фахівці виділяють наступні: Підвищує імунну функцію. Насіння соняшнику підтримує імунну систему кількома способами: воно має природні протимікробні, антибактеріальні та противірусні властивості, які допомагають боротися з мікробами.
Може сприяти зниженню ризику розвитку серцево-судинних захворювань. В одному огляді досліджень зроблено висновок, що насіння соняшнику захищає здоров'я серця завдяки синергетичній дії корисних жирів, антиоксидантів, клітковини, білків і мінералів.
Може допомогти запобігти або контролювати діабет. Огляд досліджень дійшов висновку, що насіння соняшнику може грати роль у зниженні рівня цукру в крові і може використовуватися для лікування діабету 2 типу. Вчені кажуть, що біоактивні компоненти цих насіння беруть участь у кращому регулюванні рівня цукру в крові та лікуванні резистентності до інсуліну.
Може сприяти здоровому контролю ваги. Завдяки клітковині, жирам і білкам насіння соняшнику є хорошим вибором для контролю ваги. Антиоксидантна та протизапальна дія хлорогенової кислоти в насінні соняшнику також може відігравати роль у регулюванні ваги.
Може зменшити метаболічний синдром. Метаболічний синдром - це група станів, які разом підвищують ризик серцево-судинних захворювань, діабету, інсульту та інших серйозних проблем зі здоров'ям. Дані недавнього дослідження показали, що споживання насіння соняшнику знижує ризик розвитку метаболічного синдрому.
Може зменшити неалкогольну жирову хворобу печінки. Одне з дослідження показало, що споживання насіння пов'язане зі зниженням ймовірності розвитку цієї хвороби. Існує багато простих способів включити ці багаті поживними речовинами насіння в здорову їжу, закуски та солодкі ласощі.
Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...
Дачники, які вирощують на своїх ділянках овочі, ягоди та фрукти, знають про небезпечні для майбутнього врожаю захворювання культур, в першу чергу грибкові. Виникненню захворювань, зокрема, сприяє зайва волога, як це буває, наприклад із полуницею, на як...