А ви це знали? ТОП-8 лайфхаків із мікрохвильовкою, які спростять життя

Мікрохвильова піч - один з найпоширеніших кухонних приладів у світі. Швидко щось нагріти чи розморозити і навіть приготувати деякі страви у ній можна навіть простіше, ніж на плиті чи у духовці. Саме тому її полюбили всі - від холостяків, які харчуються напівфабрикатами, до багатодітних матерів, передають Патріоти України.

Однак, видання Popular Science переконує, що на цьому користь мікрохвильовки не вичерпується. Ось іще вісім способів використати її.

Висушіть трави

Якщо ви полюбляєте трав’яні чаї або приправи і готуєте їх самотужки, ви знаєте, як непросто буває добре засушити зібрані для цього рослини. Скористайтесь мікрохвильовкою. Вимийте та добре обсушіть зібрані трави – на них не має залишитись ні краплі води. Далі 4-5 гілочок покладіть між двома паперовими рушниками покладіть у пічку на режим високої потужності. 2-3 хвилин буде достатньо. Якщо рослини не висохнуть як слід, покладіть їх у піч ще секунд на 30. Після того, як трави охолонуть, їх можна подрібнити і скласти на зберігання у герметичний контейнер.

Швидкий сплеск тепла має ефект, аналогічний до бланшування. Він зберігає колір і аромат ваших трав. Вода в листі швидко випаровується через вплив мікрохвиль, в результаті чого виходять ідеально висушені рослини, які можна використовувати цілий рік.

Зробіть апельсиновий сік

Якщо перед тим, як вичавлювати з цитрусових плодів сік, ви секунд на 20 відправите їх до мікрохвильової печі, це розм’якшить соковмісні мембрани. Так ви отримаєте більше соку для своїх напоїв та страв. Щоби ще посилити цей ефект, перед обробкою у мікрохвильовці, покатайте неочищений фрукт по столу, злегка натискаючи на нього, так ви розм’якшите йго навіть сильніше.

Не плачте від цибулі

Позбутись сліз під час нарізання цибулі можна, якщо перед цим овоч погріти у печі протягом 45 секунд. Це нейтралізує син-пропантіал-S-оксид – похідну сірки, яка і викликає подразнення слізних залоз.

Розігрійте дві страви одночасно

Гріти дві тарілки у мікрохвильовці не тільки можна, але й треба. Поставте одну на край поворотної таці всередині печі, а другу – на перевернутий кухоль чи миску. Це не тільки зручно. Під час такого нерівномірного обертання страви ліпше прогріються. Або приготуються.

Легко очистіть часник

Звісно, часник чистити не так неприємно, як цибулю. Однак все одно це додає певної мороки. Тож просто покладіть необхідну вам кількість зубків у мікрохвильовку і погрійте їх секунд 15-20. Вода всередині овоча почне випаровуватись і відокремлювати шкірку від м’якоті. Вам залишиться легко її зняти. Так само можна чистити і помідори. Тільки перед завантаженням у піч на тій частині плода, яка протилежна місцю, де він кріпився до стебла, треба буде зробити неглибокий хрестоподібний надріз. Ну і гріти помідор достатньо буде всього 3-5 секунд.

Приготуйте страву для одного

Тим, хто живе сам або невеликою родиною, теж часом хочеться поласувати домашнім тортом. А готувати цілий в такому разі може бути нераціонально – вийде забагато, щось доведеться викидати, а ще це досить дорого. Але пекти десерти цілком можна і у мікрохвильовій печі, викладаючи тісто та начинки у керамічний кухоль. Аналогічно можна запекти всього одну картоплину, не розігріваючи цілу духовку і не миючи цілу купу посуду потім. Покладіть свою картоплину у безпечну для мікрохвильовки миску, проткніть її у кількох місцях виделкою, додайте кілька крапель оливкової олії, трошки солі та улюблених спецій і протягом 5 хвилин готуйте її на високій потужності. Потім дістаньте страву переверніть і готуйте ще 3 хвилини.

Скористайтесь паперовим рушником

Коли ви щось грієте у мікрохвильовці, покладіть зверху на посудину зі стравою змочений водою паперовий рушник. По-перше, це дозволить уникнути розбризкування, по-друге, збереже більше вологи у страві – ці прилади мають здатність пересушувати їжу через швидке випаровування води.

Очистіть пічку її ж власними силами

Все, у чому готується їжа, досить швидко брудниться її рештками. Мікрохвильовка не виняток. Але вона може очищувати себе сама. Для цього розріжте навпіл середній лимон і вичавіть трохи соку в придатну для використання в мікрохвильовій печі миску, наповнену водою на 2-3 сантиметри. Туди ж покладіть рештки лимона – вода не повинна покривати їх повністю. Цю миску поставте на режим високої потужності на три хвилини або поки вода не закипить. Коли піч вимкнеться, залиште миску всередині - водяна пара рознесе лимонний сік, а точніше потрібну для чищення лимонну кислоту, у всі куточки приладу. Під дією тепла кислота розчинить усі забруднення. За 5 хвилин вам залишиться відчинити дверцята, акуратно вийняти миску і протерти внутрішню частину чистою ганчіркою чи паперовим рушником.

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...

Смачно і економно! Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:10

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки і морожені відрізняються в ...