
Квашена капуста не тільки смачна, але і корисна. Коли капусту квасять, свіжі овочі додатково збагачуються вітамінами і новими цінними речовинами, які в готовому продукті зберігаються ще протягом 10 місяців, передають Патріоти України.
У процес сквашування беруть участь кисломолочні бактерії. Коли вони разом з капустою потрапляють в кишечник, то нормалізують його роботу, покращуючи мікрофлору. Тому регулярне вживання квашеної капусти сприяє усуненню дисбактеріозу. Ці особливо актуально для людей, що страждають запорами.
Ще в такій капусті є молочна кислота - вона ефективно бореться з небезпечними бактеріями, серед яких і кишкова паличка. Також дієтологи рекомендують включити цей диво-продукт в свій раціон, якщо необхідно знизити рівень холестерину в крові.
Капуста сама по собі є дієтичним продуктом, а в кислому її вигляді калорій і зовсім мало, тому цей продукт можна і навіть потрібно вживати в період схуднення. Також позбутися від декількох зайвих кіло допоможе розсіл з квашеної капусти. Дієтологи кажуть, що він володіє просто чудодійними властивостями очищення. Тому результат можна буде оцінити досить-таки швидко.
Розсіл з кислої капусти ефективний при токсикозі, допомагаючи майбутнім матусям позбутися від дискомфортного відчуття нудоти.
Також в квашеній капусті міститься достатня кількість клітковини, яка запобігає запори кишечника, сприяє виведенню токсинів з організму і допомагає засвоєнню мікроелементів. Інший активний компонент - фітонцид - перешкоджає розмноженню гноєтворного золотистого стафілокока і ряду інших мікроорганізмів.
Попри всі перераховані корисні властивості кислої капусти, в деяких випадках вона таки може бути навіть шкідлива, бо в ній високий вміст органічних кислот. Через це квашену капусту не рекомендується їсти:
Що ви побачили першим на зображенні - лева чи тигра? Цей простий психологічний тест ненав’язливо показує, як ви сприймаєте світ і які риси вашого характеру домінують. Головне - відповідайте швидко. Перша асоціація найточніше передає те, що відбувається...
Щоденне прання є невід’ємною частиною побуту сучасної людини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Багато людей продовжують за звичкою використовувати високотемпературні режими, зокрема 40°C, не підозрюючи, що цим самим вони скорочують термі...