А ви знали про неймовірну користь квашеної капусти: ТОП-4 причини запастися цим диво-продуктом

Квашена капуста не тільки смачна, але і корисна. Коли капусту квасять, свіжі овочі додатково збагачуються вітамінами і новими цінними речовинами, які в готовому продукті зберігаються ще протягом 10 місяців, передають Патріоти України.

Покращує травлення

У процес сквашування беруть участь кисломолочні бактерії. Коли вони разом з капустою потрапляють в кишечник, то нормалізують його роботу, покращуючи мікрофлору. Тому регулярне вживання квашеної капусти сприяє усуненню дисбактеріозу. Ці особливо актуально для людей, що страждають запорами.

Ще в такій капусті є молочна кислота - вона ефективно бореться з небезпечними бактеріями, серед яких і кишкова паличка. Також дієтологи рекомендують включити цей диво-продукт в свій раціон, якщо необхідно знизити рівень холестерину в крові.

Каталізатор для схуднення

Капуста сама по собі є дієтичним продуктом, а в кислому її вигляді калорій і зовсім мало, тому цей продукт можна і навіть потрібно вживати в період схуднення. Також позбутися від декількох зайвих кіло допоможе розсіл з квашеної капусти. Дієтологи кажуть, що він володіє просто чудодійними властивостями очищення. Тому результат можна буде оцінити досить-таки швидко.

Проти токсикозу

Розсіл з кислої капусти ефективний при токсикозі, допомагаючи майбутнім матусям позбутися від дискомфортного відчуття нудоти.

Клітковина

Також в квашеній капусті міститься достатня кількість клітковини, яка запобігає запори кишечника, сприяє виведенню токсинів з організму і допомагає засвоєнню мікроелементів. Інший активний компонент - фітонцид - перешкоджає розмноженню гноєтворного золотистого стафілокока і ряду інших мікроорганізмів.

Кому не можна їсти квашену капусту?

Попри всі перераховані корисні властивості кислої капусти, в деяких випадках вона таки може бути навіть шкідлива, бо в ній високий вміст органічних кислот. Через це квашену капусту не рекомендується їсти:

  • людям з проблемами щитовидки і підшлункової залози;
  • страждаючим гіпертонією і нирковою недостатністю;
  • з каменями в жовчному;
  • при виразках шлунка і дванадцятипалої кишки.

Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили секрет

вівторок, 14 травень 2024, 14:15

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку. Як виявилося, із цього приводу існують суворі правила. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі...

Психологічний тест! Оберіть, як ви тримаєте чашку - і дізнайтеся усю правду про себе

вівторок, 14 травень 2024, 11:15

Чи хотіли б ви дізнатися більше про свою особистість? Психологічні тести - цікавий і ефективний спосіб дізнатися про свої найсильніші якості. Пропонуємо тест, який розповість усе про вас завдяки тому, як ви тримаєте чашку з улюбленим напоєм. У вас є ви...