Довгоочікуваний Новий рік вже на носі. У запалі святкувань легко упустити момент і сильно перебрати свою норму алкоголю. Лікар Андрій Роханський розповів про основні рекомендації для бадьорого безпохмільного ранку 1 січня, повідомляють Патріоти України.
Першою рекомендацією стала своєрідна алкогольна “розминка” перед святковим застіллям.
“Краще за кілька годин або в обід перед вечірнім гулянням, наприклад, розім’ятися — випити 100 грам. Це розминає печінку і це працює”, — розповів лікар.
Другою порадою, про яку ми багато разів чули — це не пити на голодний шлунок і добре закушувати.
“Під час застілля потрібно їсти добре. І пити під час застілля негазовану мінеральну воду. Вона розбавляє концентрацію алкоголю в крові і не дає впливати на підшлункову залозу. Тому що удар алкоголю йде в першу чергу на підшлункову залозу, як і жирна їжа, якою закушують алкоголь. Печінка — це в тривалій перспективі вживання алкоголю”, — підкреслює Рохановський.
За його словами, рекомендацією номер три стало обов’язкове активоване вугілля перед застіллям.
“Активоване вугілля можна випити перед застіллям. Але краще — натщесерце і на наступний ранок, якщо у вас була алкогольна інтоксикація”, — підкреслив він.
Також четвертою рекомендацією медика стало вживання ферментів, які допоможуть підшлунковій впоратися з навантаженням.
“Перед застіллям — краще таблетки з ферментами, наприклад — панкреатином, щоб поліпшити травлення і розщеплення”, — повідомив лікар.
Важливою п’ятої рекомендацією Роханського стала порада звернути увагу на святковому столі на їжу переважно білкового змісту, а не вуглеводного.
“Що стосується їжі — побільше білкової їжі, не вуглеводної. М’ясні страви найкраще затримують швидке підвищення концентрації алкоголю в крові”, — підсумував лікар.
Щоб постільна білизна була м'якою після прання, дотримуйтеся таких порад, передають Патріоти України. Ці прості поради допоможуть зберегти вашу постільну білизну м’якою і приємною на дотик після кожного прання.
Фруктові салати більше не будуть такими, як раніше – завдяки вченим, які розробили банани, що не стають коричневими та м’якими після очищення, передають Патріоти України. Британські експерти змінили генетику фрукта так, що він залишається твердим, свіж...