Довгоочікуваний Новий рік вже на носі. У запалі святкувань легко упустити момент і сильно перебрати свою норму алкоголю. Лікар Андрій Роханський розповів про основні рекомендації для бадьорого безпохмільного ранку 1 січня, повідомляють Патріоти України.
Першою рекомендацією стала своєрідна алкогольна “розминка” перед святковим застіллям.
“Краще за кілька годин або в обід перед вечірнім гулянням, наприклад, розім’ятися — випити 100 грам. Це розминає печінку і це працює”, — розповів лікар.
Другою порадою, про яку ми багато разів чули — це не пити на голодний шлунок і добре закушувати.
“Під час застілля потрібно їсти добре. І пити під час застілля негазовану мінеральну воду. Вона розбавляє концентрацію алкоголю в крові і не дає впливати на підшлункову залозу. Тому що удар алкоголю йде в першу чергу на підшлункову залозу, як і жирна їжа, якою закушують алкоголь. Печінка — це в тривалій перспективі вживання алкоголю”, — підкреслює Рохановський.
За його словами, рекомендацією номер три стало обов’язкове активоване вугілля перед застіллям.
“Активоване вугілля можна випити перед застіллям. Але краще — натщесерце і на наступний ранок, якщо у вас була алкогольна інтоксикація”, — підкреслив він.
Також четвертою рекомендацією медика стало вживання ферментів, які допоможуть підшлунковій впоратися з навантаженням.
“Перед застіллям — краще таблетки з ферментами, наприклад — панкреатином, щоб поліпшити травлення і розщеплення”, — повідомив лікар.
Важливою п’ятої рекомендацією Роханського стала порада звернути увагу на святковому столі на їжу переважно білкового змісту, а не вуглеводного.
“Що стосується їжі — побільше білкової їжі, не вуглеводної. М’ясні страви найкраще затримують швидке підвищення концентрації алкоголю в крові”, — підсумував лікар.
Розсипана сіль давно вважається прикметою, яка попереджає про неприємності або зраду. Народні прикмети та езотеричні практики надають цьому випадку особливе значення, передають Патріоти України. Зрада або обман Найпоширеніша прикмета каже: якщо сіль р...
Артеріальний тиск залежить не лише від способу життя, а й від того, що ми їмо. Деякі продукти здатні підвищувати тиск, навіть якщо ви вважаєте їх безпечними, передають Патріоти України. Сіль та солоні продукти Надмірне споживання солі — головна причин...