Багатьом вони подобаються: Три продукти, які покращують розумові здібності

Вчені дійшли висновку, що продуктом, який найбільшою мірою захищає когнітивні здібності від деградації, є сир.

Червоне вино, сир і баранина є продуктами, які покращують когнітивні здібності. Особливо в літньому віці. А отже - продовжують життя. Про це свідчать результати дослідження, яке провели медики з університету штату Айова, повідомляють Патріоти України.

Вони дійшли висновку, що вживання сиру, червоного вина і баранини може поліпшити когнітивні здібності людей похилого віку. Вчені проаналізували дані про стан здоров'я і харчування майже 1,8 тисячі осіб у віці від 46 до 77 років. Дослідження тривало 10 років.

За цей час всі учасники дослідження тричі проходили тест когнітивних здібностей. Зокрема, вчені перевіряли роботу «рухомого інтелекту», який часто називають перевіркою здатності «міркувати на льоту».

Зіставляючи дієту учасників дослідження з результатами їхній тестів, вчені дійшли висновку, що продуктом, який найбільшою мірою захищає когнітивні здібності від деградації, є сир. Другим за ефективністю продуктом є червоне вино (хоча біле вино також впливає благотворно, просто меншою мірою).

Несподіванкою стали дані, які вказують на те, що для збереження розумових здібностей в літньому віці дуже ефективна баранина. Але мова йде про вживання баранини один раз на тиждень і виключення з раціону інших видів червоного м'яса.

Попутно дослідники отримали чергове підтвердження того, що надмірне споживання солі чинить негативний вплив на когнітивні здібності. І може прискорити розвиток хвороби Альцгеймера у тих, хто до неї схильний. Автори дослідження зазначають, що необхідні подальші дослідження, щоб зрозуміти, як різні раціони впливають на роботу мозку в середньому і літньому віці.

Діти точно оцінять! Шоколадні млинці, що вийдуть із першого разу

п’ятниця, 17 травень 2024, 11:12

Тонесенькі шоколадні млинці ніколи не прилипнуть до сковорідки і не будуть рватися під час приготування, якщо додати два важливі інгредієнти. Які саме - читайте далі. Для приготування млинців візьміть 2 яйця, додайте 2 ст.л. какао та 1 ст.л. цукру. До ...

Це варто знати! Як отримати вітамін D, якщо немає сонячного світла

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:32

Важливість вітаміну D для підтримки оптимального стану здоров'я не можна недооцінювати. Зазвичай наш організм синтезує його під впливом ультрафіолетових променів групи В (УФ-В) сонячного світла. News Bytes розповів про декілька продуктів харчування, як...