Квашена капуста - смачна і проста в приготуванні страва, хоча зробити її ідеальною виходить не завжди. Хочеться, щоб капуста була соковитою і хрусткою, а виходить суха і м'яка. У цій статті ми розглянемо 5 основних помилок і нюансів, які потрібно враховувати при квашенні капусти, передають Патріоти України.
Правильний сорт і вік
Молода капуста відмінно підійде для салату, тоді як для квашення варто брати пізні або середні сорти. Для активного бродіння важливий цукор, а саме в них його міститься найбільше. Вибирайте качани середнього розміру, бо їх зручніше шинкувати.
Обережно з зайвим повітрям
Коли процес бродіння запущений — у банці відбуваються процеси з утворенням вуглекислого газу, і якщо його не випускати — капуста стає м'якою та перекисає. Тому декілька разів на день треба чимось гострим штрикати капусту — тим самим випускаючи все повітря, яке скупчується в банці.
Нарізаємо правильно
В теорії капусту можна нарізати як завгодно і вона все одно вийде смачною, але чи буде хрустіти — велике питання. Ідеальний варіант-шинкування ножем на шматочки товщиною 5-7 мм.якщо використовувати кухонний комбайн або овочерізку, то шматочки вийдуть менше і того самого хрускоту не буде.
Правильна тара
Традиційний посуд для квашення капусти — дерев'яні бочки. Якщо таких в господарстві немає, то підійде скляна або емальована ємність. Важливо, щоб вона була цілою, без наскрізних тріщин і великих відколів. Алюмінієвий посуд для квашення капусти не підходить в принципі: метал викликає потемніння і гіркоту.
Особливості приготування
Якщо ви готуєте велику кількість капусти, то не потрібно різати її всю відразу, якщо тільки у вас не величезна бочка в якості тари. Готуйте декількома партіями: так її буде простіше перемішати, і вона вийде однорідною.
Найправильніший рецепт квашеної капусти — не потрібно ставити капусту в холодильник, процес бродіння буде швидше при температурі 20-22°C. Квасити потрібно від двох днів до тижня, щодня знімаючи піну. Пробувати її теж можна кожен день: коли смак і хрускіт вас повністю влаштують, тоді вона і буде готова.
Для ефективного схуднення важливо вибрати дієту, яка не тільки зменшує вагу, але й підтримує відчуття ситості. Включення білка в раціон допомагає наростити м’язову масу, що сприяє спалюванню більше калорій, а також знижує голод, допомагаючи дочекатись ...
Правильна їжа може стати потужною зброєю проти апатії. Продукти, багаті на вітаміни, антиоксиданти та корисні жири, допомагають підтримати енергію, покращити настрій та зміцнити імунітет, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Що таке апатія. ...