Будуть ідеальні! Правило 1:10:100, з яким макарони перестануть злипатися

У деяких господарок ніяк не вдається приготувати макарони, які б не злипалися, передають Патріоти України.

Іноді макаронні вироби приклеюються один до одного, що дуже незручно як при вживанні страви, так і при розігріві.

Подробиці

На просторах Мережі можна знайти чимало порад щодо запобігання злипанню макаронів.

Однак багато рекомендацій є сумнівними. Так, всупереч поширеній думці під час варіння страви у воду не варто додавати рослинну олію.

Також не потрібно промивати макарони після їхнього приготування. Це не тільки не допоможе запобігти неприємному результату, але й погіршить ситуацію, оскільки їжа стане набагато менш смачною.

Щоб не шукати довго в інтернеті поради, достатньо запам’ятати одне просте правило, яке отримало назву «1:10:100».

У чому полягає хитрість

Щоб макарони не злипалися, слід дотримуватися простого співвідношення компонентів.

На 1 літр води має припадати 100 г макаронних виробів і 10 г солі.

Для тих, хто звик орієнтуватися на об’єм, а не на масу, потрібно запам’ятати: 10 г – це чайна ложка солі з невеликою гіркою.

Інші рекомендації

Слід пам’ятати, що не злипаються макарони твердих сортів. Крім того, вони значно корисніші і яскравіші за смаковими якостями.

Під час готування макарон має бути великий вогонь. Після закипання води страву потрібно варити без кришки.

Кролик чи орел? Побачене першим на малюнку розкриє ваші таємниці

п’ятниця, 21 листопад 2025, 11:28

Оптичні ілюзії вже давно стали трендом, адже всього один погляд на зображення може підказати щось несподіване про характер людини. Подібні тести привертають увагу тим, що не потребують часу чи спеціальних знань, але допомагають замислитися над власними...

Перевірте себе! Дев’ять моделей поведінки, які видають високий інтелект

п’ятниця, 21 листопад 2025, 11:12

Деякі риси та звички можуть працювати краще за будь-які тести IQ - вони створюють враження справді розумної, глибокої та нестандартної людини. Часто це дрібниці, майже непомітні, але саме вони роблять нас цікавими для інших і додають образу інтелектуал...