Чому категорично не можна класти теплу їжу у холодильник: Ось що показав експеримент

Якщо ви коли-небудь втрачали терпіння, чекаючи, поки ваш обід охолоне, перш ніж ви зможете прибрати залишки їжі в холодильник, ви, ймовірно, не самотні. Але ви, можливо, захочете переосмислити це ще раз, дізнавшись, що виявив фахівець після проведення експерименту з теплими залишками їжі в холодильнику, передають Патріоти України.

Спеціаліст з харчової політики Гевін Рен провів науковий експеримент, щоб показати, чому гаряча їжа в холодильнику "справді псує температуру" і може пошкодити ваш прилад. Про це він розповів у своєму відео на TikTok.

Щоб зробити свій експеримент максимально науковим, Гевін взяв три реєстратори температури і розмістив їх у різних частинах холодильника: один у ящику для салатів, один позаду середньої полиці та останній у передній частині верхньої частини.

"Ці три зони холодильника дуже по-різному реагуватимуть на такі речі", — пояснив Гевін. Потім він створив інтерактивний графік, щоб показати, як змінювалася температура, коли він ставив гарячі залишки в холодильник.

Наприклад, о 7 ранку Гевін забув закрити дверцята холодильника, тому температура на верхній полиці піднялася до 9 градусів, на середній полиці – до 7 градусів, але у ящику для фруктів і овочів нічого не змінилося.

Щоб перевірити свою теорію далі, Гевін поставив каструлю з теплим рисом на нижню полицю холодильника, що насправді "незначно вплинуло на ящик для салату".

О 19:00 Гевін приготував їжу з інгредієнтів із свого холодильника, розділив їх на порції та поставив теплою на верхню полицю холодильника. "Температура на верхній полиці піднялася до 18 градусів, і знадобилося чотири години, щоб вона повернулася до попередньої позначки", — пояснив він.

Це може не тільки бути шкідливим для холодильника, також це створить проблеми зі зберіганням продуктів, бо у таких умовах вони можуть набагато швидше псуватися.

Оси будуть летіти геть, якщо відчують запах однієї "ненависної "рослини

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:53

Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...