Чому кава виходить гіркою: Основні помилки які псують смак улюбленого напою

Кава будить вас вранці, піднімає настрій після обіду і бадьорить протягом дня. Але якщо кава має надто виражений гіркий смак, то навряд чи принесе задоволення. Якщо так відбувається постійно, значить ви припустилися помилки під час приготування, зазначають Патріоти України.

Уявіть, ви з нетерпінням чекаєте на каву, готуєте її, робите перший ковток, а вона надто гірка. Причин може бути кілька: від вибору бобів до обсмажування, приготування або навіть температури води. Якщо ви перестанете припускатися деяких помилок під час приготування, то ваша кава точно не буде гірчити. Про це пише Kukksi.

Обрали неправильний сорт кави

Існує понад 60 різних сортів кави, але більшість із них — це робуста та арабіка. Зерна робусти значно менші за розміром порівняно з арабікою. Ці два зерна різняться не тільки за зовнішнім виглядом, а й за смаком. Зерна робусти значно гірші та містять майже вдвічі більше кофеїну, що робить їх ідеальними для еспресо. З іншого боку, арабіка має менш гіркий і набагато більш традиційний смак.

Використовуєте занадто гарячу воду

Під час приготування кави не слід використовувати окріп. Ідеальна температура води для більшості видів кави становить 92-96°С. Якщо вода гарячіша, кава зазвичай стає гіркою. Якщо вода холодніша за 85°C, смак кави буде водянистим або кислим. Температура води має вирішальне значення, оскільки вона впливає на те, які та скільки ароматичних речовин виділяються з кави.

Занадто низька якість води

Вода поганої якості містить шкідливі мінерали, хімікати та інші сполуки, що може негативно вплинути на смак кави. Американська асоціація кави встановила суворі стандарти для води, використовуваної для приготування кави. Для кави слід використовувати ту воду, яку ви зазвичай п'єте.

Колір кавового зерна

Якщо кавове зерно дуже темне, воно містить більше гірких речовин. При приготуванні кави з великих обсмажувальних зерен може трапитися так, що зерна обсмажаться надто швидко і надто гарячими. Це означає, що кавове зерно підгорає зовні, хоча всередині воно ще майже сире. Тому краще купувати світліші зерна.

Занадто дрібний помел

Занадто дрібний помел призведе до того, що кава екстрагуватиметься занадто довго, тому гіркі речовини можуть виділятися ненавмисно.

Кавомашину не чистять регулярно

Якщо кавомашина, яка використовується для приготування напою, не чиста і не доглянута, це може негативно позначитися на смаку. Резервуар для води слід регулярно промивати, а машину слід регулярно очищати від накипу. Якщо у вас повністю автоматична кавомашина, вам слід запустити програму очищення, а також подумати про чищення насадки для спінювання молока.

Закінчився термін придатності інгредієнтів

Прострочена кава або молоко також можуть викликати гіркий присмак. Те ж саме стосується і неправильного зберігання кави.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...