Більшість із нас починає день із кави. Дехто п’є її міцною, інші —- з молоком, сиропом чи навіть маслом. Але дієтологи та гастроентерологи попереджають: деякі популярні додатки до кави можуть перетворити улюблений напій на справжній удар по організму, передають Патріоти України.
Містять трансжири, штучні ароматизатори та консерванти, які у поєднанні з кавою можуть викликати запалення та проблеми з серцем.
Дослідження показують, що поєднання кави та синтетичних підсолоджувачів порушує мікрофлору кишечника та викликає стрибки глюкози навіть у людей без діабету.
Поєднання стимулятора (кава) і депресанта (алкоголь) плутає нервову систему та може призвести до підвищеного тиску, аритмії і навіть панічних атак.
У людей з непереносністю лактози така кава — гарантоване здуття, біль у шлунку, діарея. А в поєднанні з високою температурою — ще й ризик згортання білка.
Трохи кориці — ок. Але постійне додавання великих доз може викликати проблеми з печінкою, особливо через кумарин — токсичну речовину, яка є в касії (дешевій кориці).
Відчуття постійної втоми може мати безліч причин, і одна з них - ваш щоденний раціон. Часто ми списуємо нестачу енергії на стрес або недосип, але іноді справа в тому, що саме ми їмо, передають Патріоти України. Нові наукові дані вказують на несподівани...
Рак крові - один із найнебезпечніших видів онкологічних захворювань. Від його ранньої діагностики часто залежить не тільки успіх лікування, а й саме життя. Проте у більшості випадків перші ознаки лейкемії, лімфоми або мієломи залишаються непоміченими, ...