Чи можна кожен день пити чай з м'ятою - факти про популярний напій здивують

В Україні, нарешті, настала справжня спека. І її заведено долати за допомогою різних напоїв прохолодних. Нижче ми спробуємо детально розглянути тему - "м'ятний чай користь і шкода", передають Патріоти України.

Чи можна щодня пити чай з м'ятою

По-перше, чай з м'ятою допомагає травленню. Експерти кажуть, що чашка м'ятного напою допомагає при печії і розладі шлунка, може зменшити здуття живота, болі в животі і метеоризм. Такий чай також здатний знімати спазми кишківника, жовчного міхура і жовчних проток. Розслабляючи травну систему, допомагає підтримувати здорові рухи кишківника, тобто перешкоджає виникненню геморою. А також м'ятний чай полегшує деякі симптоми синдрому роздратованого кишківника.

По-друге, м'ятний чай у відомих випадках здатний послабити дію стресу. Ментол в листі м'яти перцевої - міорелаксант і заспокійливий засіб. І саме тому масло м'яти популярно в ароматерапії. Однак і гарячий м'ятний чай сприяє загальному розслабленню.

По-третє, іноді м'ятний чай допомагає полегшити головний біль. Крім того, досить часто головний біль викликаний стресом, а також проблемами з м'язами шиї та спини. М'ята сприяє розслабленню. І саме тому вживання чаю може поліпшити стан тіла. Зовсім добре буде лягти ванну і прямо там пити м'ятний чай.

Чому не можна пити чай з м'ятою на ніч

Експерти запевняють, що нічого крім шкоди вживання м'ятного чаю перед сном не принесе. М'ята дійсно має заспокійливі властивості, але тільки пити м'ятний чай краще протягом дня. До того ж, відвар м'яти тонізує організм і допомагає легше переживати спеку. Також такий напій вкрай позитивно позначається на травленні, але ‒ лише тільки поки людина не спить. Варто йому заснути, як м'ята починає працювати не на благо організму ‒ не даючи м'язового клапану між стравоходом і шлунком щільно закритися. В результаті вміст шлунка швидко потрапляє в стравохід ‒ а це гарантує ранкову печію. До слова, тим, хто від неї страждає, варто взагалі відмовитися від будь-яких продуктів і напоїв з додаванням м'яти, адже її компоненти можуть посприяти розвитку виразки.

Замість м'ятного чаю, як кажуть експерти, то краще заварити ромашковий чай. У нього можна додати дрібку лаванди. І саме тоді напій буде ще більш ароматним і смачним.

Кому не можна пити чай з м'ятою

У деяких випадках, стверджують фахівці, вживання м'ятного чаю вкрай загрожує розвитком, по-перше, алергічних реакцій. Справа в тому, що індивідуальна непереносність м'яти – досить часте явище. І при її наявності у людини можуть спостерігатися різноманітні роздратування, почервоніння, пухирі і навіть виразки. На тілі вони розташовуються хаотично, виникають не тільки в роті, але і на руках, ногах, а також на голові.

Алергік може скаржитися на сильні головні болі, утруднене дихання, відчуття тяжкості в грудній клітці. Подібні реакції, як правило, виникають на свіже листя з високою концентрацією ефірних масел.

Крім того, іноді вживання м'ятного чаю знижує рівень глюкози в крові. Що, і це особливо небезпечно, вони вкрай часто вступають в хімічну реакцію з ліками проти цукрового діабету (а це загрожує серйозними наслідками). І саме тому люди, які страждають від даного захворювання, зобов'язані обов'язково проконсультуватися з лікарем перш, аніж почати щодня пити м'яту

Чим замінити олію при заправці вінегрету - проста хитрість, яка зробить страву смачнішою

неділя, 28 квітень 2024, 9:07

Господині, які звикли готувати вінегрет за класичним рецептом, завжди використовують звичайну соняшникову олію для заправки, передають Патріоти України. Однак існує ще варіант оригінальної заправи, яка допоможе змінити смак звичної страви на краще. Для...

Це буде смакота! Два інгредієнти для маринаду, які врятують навіть переморожену рибу

неділя, 28 квітень 2024, 8:30

Переморожену рибу можна приготувати. Навіть, якщо вона стала трохи рихла. Риба може бути смачною, адже не є зіпсованою. Просто через об’єктивні умови зберігання та термін змінилась текстура м’яса риби. Врятувати страву допоможе маринад, передають Патрі...