Чи потрібно додавати в котлетний фарш молоко? Ось як роблять професійні кулінари

Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока, передають Патріоти України.

Поширена думка, згідно з якою наявність у м’ясній основі такого інгредієнта забезпечує приготування м’яких та ніжних котлеток.

Молоко можна додати як у фарш, безпосередньо, так і у складі хлібного м’якішу.

Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина.

Чому не варто додавати в молоко фарш

Проблема полягає у швидкому «зв’язуванні» білків м’яса та молока.

В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м’якість і стає гумовою.

Попри очікування, молоко не забезпечує котлетам соковитість. Скоріше навпаки.

Як повинен вчинити кулінар

У молоці навіть не варто замочувати хліб. Для цієї процедури бажано використати просту воду.

Якщо виникла потреба розбавити фарш і зробити його м’якшим та соковитішим, то молоко також не варто використовувати. У подібній ситуації на допомогу знову ж таки прийде звичайна вода.

Перевірте себе! Що ви побачили першим? Швидкий тест покаже ваш характер

субота, 15 листопад 2025, 12:45

Кажуть, що оптичні ілюзії, як тести особистості – це кумедний спосіб глибше пізнати себе всього за декілька секунд. І хоча психологи радять довіряти діагностику свого стану професіоналам, все ж подібні ігри можна використати, щоби краще зазирнути всере...

Вчені визначили ідеальну прогулянку для серця - скільки хвилин на день рятують від хвороб

субота, 15 листопад 2025, 12:10

Нове дослідження доводить: для здоров’я серця важлива не лише кількість кроків, а й тривалість і стиль прогулянки. Регулярні короткі, але безперервні прогулянки значно знижують ризик серцевих захворювань, передають Патріоти України. Вчені з Університет...