Чи потрібно додавати в котлетний фарш молоко? Ось як роблять професійні кулінари

Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока, передають Патріоти України.

Поширена думка, згідно з якою наявність у м’ясній основі такого інгредієнта забезпечує приготування м’яких та ніжних котлеток.

Молоко можна додати як у фарш, безпосередньо, так і у складі хлібного м’якішу.

Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина.

Чому не варто додавати в молоко фарш

Проблема полягає у швидкому «зв’язуванні» білків м’яса та молока.

В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м’якість і стає гумовою.

Попри очікування, молоко не забезпечує котлетам соковитість. Скоріше навпаки.

Як повинен вчинити кулінар

У молоці навіть не варто замочувати хліб. Для цієї процедури бажано використати просту воду.

Якщо виникла потреба розбавити фарш і зробити його м’якшим та соковитішим, то молоко також не варто використовувати. У подібній ситуації на допомогу знову ж таки прийде звичайна вода.

Не пропустіть! ТОП-8 тривожних ознак, які можуть свідчити про тромб

четвер, 25 грудень 2025, 7:15

Тромби - це небезпека, яка може спіткати будь-кого, незалежно від віку чи способу життя. Згустки крові здатні утворюватися на будь-якій ділянці майже 96 тисяч кілометрів кровоносних судин людського організму, передають Патріоти України. Прояви хвороби...

Народні прикмети на 25 грудня. Різдвяні гуляння. Традиції та звичаї

четвер, 25 грудень 2025, 7:09

Християни східного обряду 25 грудня за новим стилем відзначає одне з двох найважливіших і найсвітліших церковних свят - Різдво Христове. 25 грудня віруючі відзначають народження Ісуса Христа в печері біля міста Віфлеєму. Згідно з Біблією, в день народж...