Чи потрібно в пюре додавати сире яйце? Названо помилку, якої припускаються господині

Для любителів картоплі переважно найсмачнішою стравою є картопляне пюре, передають Патріоти України.

Звідки пішла мода додавати в пюре сире яйце, невідомо, але досвідчені кулінари впевнені, що продукту там не місце.

Подробиці

По-перше, у необроблених термічно курячих яйцях можуть міститись бактерії сальмонели. Тому сирі яйця варто додавати до страв, лише коли ви впевнені у їхній безпеці.

По-друге, яйця в пюре господині додають для того, щоб змінити консистенцію страви, – зробити її більш пишною та повітряною.

Досвідчені ж кулінари запевняють, що на смакові якості пюре яйця ніяк не впливають, а лише надають красивого жовтого кольору картоплі.

Щоб зробити пюре більш повітряним та смачним, додають тепле молоко та вершкове масло.

На кілограм картоплі потрібно 200 мілілітрів молока, вершкового масла – сто грамів.

Молоко можна замінити вершками або двома ложками майонезу. Більше ніяких інгредієнтів не потрібно.

Яйця не здатні ні надати вершкового смаку пюре, ні «підняти» його.

Крім того, яйця залишають у пюре білі крупинки та страва виглядає не зовсім естетично.

Пюре з яйцем має сенс готувати, якщо страву планується їсти не відразу, а залишити в каструлі на якийсь час. Через яйця пюре не твердне і залишається еластичним.

Джерело: ПростоВей

Кіберспортивний світ простими очима – віртуальність та ключові правила

вівторок, 21 січень 2025, 18:56

Відеоігри міцно увійшли до життя сучасної людини. Це чудова можливість оцінити віртуальний світ, проаналізувати різні розробки, оцінити їхню якість, геймплей, графіку та переваги в цілому. Згодом із простої розваги гри перетворилися на змагання, коли у...

Господиням на замітку! Як відіпрати сильно забруднені кухонні рушники

вівторок, 21 січень 2025, 13:00

Як відіпрати кухонні рушники від жиру, запаху, чим за потреби відбілити, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Хто з нас не стикався з проблемою пожовклих, жорстких рушників з неприємним запахом? Навіть найякісніші текстильні вироби з часом в...