
Чи замислювалися ви, як ваші харчові звички впливають на тривалість життя? На перший погляд, здається, що для довголіття потрібно дотримуватися складних дієт чи витрачати багато грошей на харчові добавки, передають Патріоти України.
Однак секрет здоров’я може бути набагато простішим – у виборі їжі з мінімальною обробкою. Видання eatthis.com розповідає, як незначна зміна у вашому раціоні може суттєво покращити якість життя та зміцнити здоров’я.
Що таке – оброблена їжа?
Це продукти, які зазнали змін у своєму складі, наприклад, додавання консервантів, ароматизаторів чи інших хімічних компонентів. Найпростіший спосіб відрізнити їх – переглянути список інгредієнтів. Якщо продукт містить більше двох компонентів, він, скоріш за все, є обробленим.
Наприклад, куряча грудка, упакована із сіллю як консервантом, не вважається обробленою. Натомість ковбаси чи шинка, що містять ароматизатори й стабілізатори, – оброблені. Натуральний овес – необроблений продукт, тоді як готові вівсяні пластівці часто мають додаткові інгредієнти.
Обробленими також є багато напоїв: газована вода, енергетики, кавові коктейлі у пляшках тощо.
Чим небезпечна оброблена їжа?
Часто в таких продуктах містяться шкідливі добавки:
Ці речовини в невеликих кількостях можуть бути нешкідливими, але регулярне споживання значної кількості обробленої їжі може призвести до нестачі важливих поживних речовин і збільшення ризику захворювань.
Що обрати замість оброблених продуктів?
Натуральні продукти, які зазнали мінімальної обробки, є найкращим вибором. До них належать свіжі або заморожені фрукти та овочі, цільнозернові культури (овес, коричневий рис, кіноа), сухі боби та сочевиця, горіхи та насіння без солі й консервантів. Ці продукти багаті на клітковину, вітаміни, мінерали й антиоксиданти, які сприяють покращенню здоров'я.
Хоча відмова від оброблених продуктів може вимагати більше часу на приготування, вона дає важливу перевагу – підтримку вашого здоров’я. Вибираючи їжу в її природному стані, ви робите крок до довгого і здорового життя.
Неприємний запах у холодильнику виникає швидко, навіть якщо холодильник регулярно мити й стежити за продуктами. Достатньо одного зіпсованого інгредієнта або відкритої упаковки, щоб усередині з’явився стійкий аромат, який не зникає одразу після прибиран...
Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...