Чим підживити вишню, щоб отримати багатий урожай - дерево обожнює ці добрива!

Вишню зазвичай підживлюють навесні або восени. Загалом підгодівля залежить від віку дерева. Нещодавно посаджені саджанці загалом не потребують підгодівлі. А от молодим деревам, які ще не почали плодоносити, необхідні органічні добрива. Можна використати найпопулярніші – гній або компост, передають Патріоти України.

Вишні, які почали плодоносити, підживлюють 3-4 рази на рік. Якщо дерева досягли семирічного віку, удобрювати їх можна з періодичністю 1 раз на 1-2 роки.

Правильне підживлення допоможе не лише отримати щедрий урожай. Добре підгодоване дерево порадує соковитими ягодами з не надто кислою м’якоттю.

Перш за все, слід звернути увагу на ґрунт. Вишні не люблять кислі ґрунти і не будуть на них рясно плодоносити.

Тож навесні експерти рекомендують зробити дуже дієве підживлення, яке миттєво виправить ситуацію. Допоможе доломітове борошно. Його варто вносити під дерево у весняну пору. Ґрунт стане нейтральним, доломітове борошно "прибере" зайву кислоту.

Коли вишні почали цвісти, корисним буде азотне підживлення. А щоб ягоди мали приємний солодкий присмак у період плодоношення додають фосфорно-калійні добрива.

До речі, якщо ви вирішили виростити у своєму саду черешню, зверніть увагу, що експерти рекомендують садити 2-3 саджанці поруч – так вони будуть запилювати один одного. Серед найсолодших сортів варто виділити чорну мелітопольську, XXL, присадибну черешню, ранню розовинку та чорного принца.

Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

субота, 11 травень 2024, 12:10

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом...

Лише спробуйте! Маленька хитрість, яка зробить котлети неймовірно соковитими та м’якими

субота, 11 травень 2024, 11:09

Пухкі, смачні та соковиті — саме такими мають бути котлети. Досвідчені господині та кулінари знають, як треба зробити фарш, щоб ваша страва стала справжнім хітом. Це дуже просто. Зазвичай для котлет беруть яловичину або свинину. Рекомендується робити з...